فیزیوتراپی کمر
فیزیوتراپی کمر
در همین رابطه
آشنایی با تمامی جزئیات در رابطه با زانو درد و درمان آن با فیزیوتراپی
۱۰ روش طبیعی برای رفع جوشهای کمر
برای سنجیدن جوانب مرتبط با فیزیوتراپی کمر، لازم است تا با این علم آشناتر شویم. فیزیوتراپی یکی از شاخههای علم پیراپزشکی است. این حرفه برای ترمیم و همچنین اصلاح بعضی از مهمترین ارگانهای بدن، خدماتارزندهای را ارائه مینماید. در حقیقت با کمک گرفتن از متخصصان فیزیوتراپیست میتوان توان عملکردی را به بیشترین حد رساند. همچنین گفتنی است که هدف از فیزیوتراپی بهبود آسیبهای مرتبط با ورزش، بهبود آسیبهای ارتوپدی، بهبود آسیبهای عصبشناختی و … است. باید گفت که در این شاخه از علم پیراپزشکی به کاهش درد، کاهش تورم، افزایش دامنه حرکت، بهبود مهارتهای حرکتی، ایجاد تعادل در بدن، افزایش استقامت و…. توجه ویژهای میشود. ما در این مقاله از فیزیوتراپی کمر خواهیم گفت و تمامی جوانب آن را خواهیم سنجید. همراه ما بمانید.
بیشتر بخوانید: مقاله جامع علل کمر درد و فیزیوتراپی آن
فیزیوتراپی کمر یک تخصص بسیار حرفهای است. متخصصی که این کار را انجام میدهد در وهله اول دورههای تخصصی این علم را به شیوه تئوری گذارنده، سپس با طی کردن دورههای عملی در این حرفه خبره گشته است.
بعضی از مهمترین بیماریهای ستون فقرات
پیش از پرداختن به چند چون این حرفه بیایید با هم بعضی از بیماریهای ستون فقرات را مرور کنیم:
۱ درد شدید در پایین کمر، به علت بعضی از آسیبها از جمله آسیبهای نخاعی و یا آسیب در مفصل
۲ سیاتیک و هر گونه درد که از اندام تحتانی نشأت میگیرد
۳ اختلال در عملکرد لگن
۴ ناپایداری لگن
۵ سندرم حاد درد لگن
۶ بیماری اسپوندیلولیستزیس یا لغزش مهرهها
۷ بیماری اسپوندیلوز یا باریک شدن دیسک
۸ بیماری پارستزی، سوزن سوزن شدن یا بی حسی
۹ درد در کمر، درد در قفسه سینه و درد در قسمت دنده و مفاصل استرو تبرال
با استفاده از خدمات فیزیوتراپی میتوان مشکلات عنوانشده را تا حد زیادی درمان کرد. لازم به ذکر است که فیزیوتراپی کمر در منزل روشی قابل قبول برای افرادی است که تمایل دارند در محیط منزل، از خدمات درمانی بهره ببرند.
بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی کمر در منزل
برای انجام فیزیوتراپی کمر، فیزیوتراپیست چگونه بیمار را ارزیابی خواهد کرد؟
زمانی که بیمار برای بررسی دردهای بدنی به فیزیوتراپیست مراجعه میکند وی ابتدا ارزیابی کاملی از وی به عمل خواهد آورد. معاینه بدنی بخش جداییناپذیر این ارزیابی خواهد بود. انجام این مهم به شخص فیزیوتراپیست کمک میکند تا محل درد را تشخیص داده و برنامه درمانی ایدهآلی را برای بیمار طرحریزی نماید. از این رو پرسیدن پارهای از سؤالات، و معاینه فیزیکی به پزشک کمک میکند تا تشخیص خوب و مناسبی از درد و علت آن داشته باشد.
در زمان مراجعه به فیزیوتراپیست و انجام فیزیوتراپی کمر، پزشک چه سؤالاتی خواهد پرسید؟
فیزیوتراپیست از شما سؤال میپرسد تا سرنخها را پیدا کند. پاسخی که شما به او میدهید در نهایت به تشخیص درست درد منجر خواهد شد و همانطور که میدانید تشخیص درست، درمان درست را در پی خواهد داشت. بعضی از این سؤالات را در ادامه با هم مرور خواهیم کرد:
زمان وقوع مشکل کی بود؟ از چه زمانی درد را حس کردید؟
آیا آسیبدیدگی دلیل مشکل است؟ آیا جراحت باعث آسیب شده است؟
آیا مشکل بدون هیچ دلیلی رخ داده؟
انجام چه فعالیتی ممکن است درد را شدیدتر کند؟
انجام چه فعالیتی درد را آرام میکند؟
انجام چه فعالیتی بر روی درد و میزان آن تأثیری ندارد؟
آیا در طول روز در میزان درد شما تغییری حاصل میشود؟
آیا شبها درد شما تسکین مییابد و یا بیشتر میشود؟
آیا در گذشته صدمه و آسیبی دیدهاید؟
آیا در حال حاضر دارو مصرف میکنید؟
آیا تا به حال سابقه اسکن یا آزمایش با اشعه X را داشتهاید؟
در حال حاضر سلامت عمومیشما در چه سطحی قرار دارد؟
آیا سابقاً از خدمات فیزیوتراپی کمر بهره بردهاید؟
برنامه درمانی برای فیزیوتراپی کمر چگونه خواهد بود؟
پس از اتمام معاینه بدنی و همچنین پرسیدن پارهای از سؤالات، متخصص مشکل شما را تشخیص داده و یک دوره درمانی را برای شما طرحریزی میکند. بدین صورت دوره درمانی شما شروع میشود، بهبود بافتهای آسیبدیده، اصلاح حرکت، بهبود عملکرد بدن و… از جمله اهداف شروع این دوره درمانی هستند. گفتنی است که فیزیوتراپیستها از تکنیکهای متنوعی برای فیزیوتراپی کمر بهره میبرند که از این میان میتوان به طب سوزنی، لیزر درمانی پرتوان و لیزر کم توان، مگنت درمانی، شاک ویو درمانی، درمان با دست، و بعضی از تکنیکهای ورزشی اشاره نمود. لازم به ذکر است که تمامی این روشها حرفهای بوده و با الهام از علم روز تجویز میشوند.
فیزیوتراپی کمر در چند جلسه قابل انجام است؟
باید گفت که در اکثر موارد فیزیوتراپی کمر در یک جلسه قابل انجام نبوده و تعداد جلسات آن به میزان درد و شدت مشکل شما ارتباط دارد. همچنین مدت زمان درگیری شما ارتباط مستقیمی با درمان و تأثیر درمان دارد. در همین زمینه باید دانست مشکلی که مدت زمان طولانی شما را به خودش درگیر کرده باشد را مشکل مزمن میگویند و گفتنی است که این مشکل به سادگی و در مدت زمان کوتاه قابل درمان نخواهد بود. بنابراین برای حل این چنین مشکلاتی باید صبور بود و نسبت به پروسه درمان نگاه واقع بینانهای داشت.
انواع روشهای فیزیوتراپی کمر
فیزیوتراپیست از شما میخواهد تا در برنامههای توانبخشی شرکت کرده و تمرینات را مو به مو اجرا نمایید.
فیزیوتراپی کمر و استفاده از تکنیکهای ورزشی:
مداخله ورزشی باعث میشود تا فیزیوتراپی از حالت انفعال به حالت فعال درآید. معمولاً فیزیوتراپیست ها ورزش را با هدف بهبود و اصلاح بخش آسیبدیده تجویز میکنند. البته گفتنی است که دوز مناسب ورزش و همچنین خطرات احتمالی و عوارض جانبی از جمله مسائلی هستند که لحاظ نمودن آنها در زمان استفاده از تکنیکهای ورزشی لازم و ضروری است. در این روش بیمار محور فعالیت بوده و بیشترین بازده زمانی خواهد بود که بیمار بیشترین مشارکت را در برنامه درمانی داشته باشد. نتیجهبخش بودن این روش به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. بهعنوان مثال گفته میشود که برای درمان درد مزمن در قسمت ستون فقرات لازم است تا به مدت ۸ الی ۱۲ هفته تمرینها را انجام داد. گفتنی است که در یک جلسه معمولی فیزیوتراپی، متخصص ۳۰ الی ۹۰ دقیقه بیمار را همراهی کرده و حرکات درمانی را با وی به اشتراک خواهد گذاشت. تمرین در خانه نیز از دیگر برنامههایی است که معمولاً از طرف متخصص برای فرد آسیبدیده تجویز میشود.
آیا بعد از اتمام جلسات فیزیوتراپی، درمان حاصل میشود؟
در خوشبینانهترین حالت، وقوع این اتفاق حتمیاست. اما گاهی ممکن است تمامی جلسات برگزار شوند ولی بعد از موعد مقرر (۸ الی ۱۲ هفته) هیچ درمانی حاصل نگردد. در چنین شرایطی لازم است تا برنامه تجویز شده مجدداً مورد بررسی قرار بگیرد.
فیزیوتراپی کمر و درمان دستی
در چنین درمانی معمولاً بیمار در حالت انفعال قرار گرفته و بیشتر بار درمان بر عهده متخصص خواهد بود. یک متخصص زبده و آموزشدیده بهمنظور کاهش درد ستون فقرات، اصلاح حرکت، افزایش دامنه حرکت، و… از درمان دستی برای بیماران استفاده میکند.
فیزیوتراپی کمر و ماساژ درمانی
معمولاً به هدف بهبود دامنه حرکت، افزایش توانبخشی و اصلاح مواضع آسیبدیده از یک روش درمانی اسکلتی عضلانی استفاده میکنند. این روش ماساژ درمانی نام دارد و گزارشهای متعددی حاکی از نتیجه بخش بودن این روش هستند.
فیزیوتراپی کمر و TENS (تحریک عصبی الکتریکی)
در این روش از الکترودهای تماسی استفاده و با کمک آن سعی میشود تا تحریک الکتریکی از راه پوست و با ولتاژ بسیار پایین به انجام برسد. شیوه کار نیز بدین صورت است که معمولاً چهار الکترود به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه در اطراف ناحیه دردناک قرار داده شده و ۱۰ الی ۳۰ میلیآمپر را در فرکانسهای بالا به بدن وارد میکنند. این روش میتواند به مدت ۱ الی ۲ بار در طول روز مورد استفاده قرار بگیرد.
گفتنی است که تئوری مدولاسیون حسی سیستم عصبی مرکزی، در این روش یک ساز و کار پیشنهادی برای کنترل درد است. همچنین باید گفت که کنترل و درمان دردهای عصبی و اسکلتی هدف اصلی استفاده از این روش است.
فیزیوتراپی کمر و اولتراسوند
استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا اولتراسوند نام دارد. با استفاده از این روش دمای بافت بدن افزایش پیدا میکند که این افزایش دما در نهایت به افزایش جریان خون، افزایش انعطافپذیری، کاهش درد و… منجر خواهد شد. اسپاسم عضله، التهاب مزمن، درد طولانی مدت و… از جمله مشکلاتی هستند که با این روش درمان خواهند شد. همچنین لازم به ذکر است که تنها افراد آموزشدیده و متخصص مجاز به استفاده از این روش هستند.