اعلام موانع کاهش قیمت لوازمخانگی
دنیای اقتصاد : روز جمعه بیستمین نمایشگاه بینالمللی لوازمخانگی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز شد. این در شرایطی است که این بازار در کشور مدتها است که در رکود قرار گرفته و افزایش شدید قیمتها باعث شده مصرفکننده یا چشم از نیازهای خود بپوشاند یا به سمت تعمیر لوازم موجود خود برود. این درحالی است که بسیاری نیز ترجیح دادند لوازم قاچاق یا دست دوم را تهیه کنند تا به این شکل از این افزایش قیمتها مصون بمانند. سعید شیرکوند، معاون هماهنگی امور اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیسجمهوری در مراسم افتتاح این نمایشگاه به «ایرنا» گفت: «انجمن لوازمخانگی بهعنوان یکی از بزرگترین تشکلهای بخشخصوصی کشور باید بیش از پیش نزد مسوولان دیده شود. این انجمن و اعضای هیاتمدیره آن باید بهگونهای با مسوولان ارتباط برقرار کنند که بتوانند بهطور مستقیم با دولت سخن گفته و منافع خود را مطالبه کنند، چرا که صنایع لوازمخانگی از ظرفیت بسیار خوبی برای تامین نیاز داخل و صادرات برخوردارند.»
اما عباس هاشمی، دبیرکل انجمن لوازمخانگی کشور نیز در این مراسم اعلام کرده صادرات متوسط لوازمخانگی۱۷۰ میلیون دلار است و در صورت بهبود شرایط این رقم افزایش چشمگیری خواهد داشت. او گفت: «ارزش صادرات محصولات لوازمخانگی بهطور متوسط سالانه ۱۷۰ میلیون دلار است، اما در برخی سالها تا ۲۴۰ میلیون دلار نیز به ثبت رسیده است. در این زمینه با توجه به ممنوعیت واردات لوازمخانگی، برنامهها بیشتر بر تامین نیاز داخل متمرکز است.»
این مقام صنفی اظهار کرد: «سازمان توسعه تجارت نسبت به برپایی میزهای تخصصی صادرات اقدام کرده، بهطوریکه برای هر کشور یک میز طراحی شده است. انجمن لوازمخانگی بهعنوان بزرگترین تشکل صنعت لوازمخانگی کشور، اکنون مورد مشورت با سازمان توسعه تجارت بوده و در زمان حضور نمایندگان سایر کشورها در ایران، مشارکت فعالانه در برگزاری میزها دارد.»
تورم مانع کاهش قیمت لوازمخانگی است
از سوی دیگر اما رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی تهران نیز با تشریح وضعیت فعلی این صنف دلیل عدم کاهش قیمت این محصولات را عنوان کرده است.
اکبر پازوکی گفت: «با وجود افت قیمت ارز، تورم مانع کاهش قیمت تولیدات لوازمخانگی شده است. مردم قدرت خرید ندارند و به همین دلیل بازار لوازمخانگی راکد است. کالا به وفور در بازار موجود است اما قیمت تمام شده بالا است و این قیمتها نیز ناشی از قیمت بالای مواد اولیه تولید است.»
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی تهران افزود: «۷۰ درصد از مواد اولیه تولید لوازمخانگی داخلی و ۳۰ درصد وارداتی است و بنابراین وقتی ۷۰ درصد قیمت مواد اولیه تولید داخلی بر اثر تورم با قیمت بالاتر به دست تولیدکننده میرسد نمیتوان انتظار داشت که یک شبه نیز قیمت محصولات تولیدی کاهش یابد، اما به هر حال کاهش قیمت ارز بر ۳۰ درصد مواد اولیه وارداتی تاثیرگذار است. با توجه به بازار راکد و کسادی حاکم بر بازار امیدواریم دولت در سال آینده در مورد میزان اخذ مالیات از شرایط مالی و اقتصادی اصناف را در نظر بگیرد.»
مقالات بیشتر:معرفی سمساری در پونک