مشاغل خرد خانگی در بسیاری از کشورها محور توسعه هستند
بسیجی فعال حوزه اشتغال زنان در گفتگو با خبرگزاری بسیج:
مشاغل خرد خانگی در بسیاری از کشورها محور توسعه هستند/ضرورت ابلاغ سیاستهای اشتغال زنان توسط وزارت کار به مجلس
عزیزخانی با بیان اینکه مشاغل خرد خانگی در بسیاری از کشورها به عنوان محور توسعه مورد توجه قرار گرفته اند،بر ضرورت ابلاغ سیاستهای خاص اشتغال زنان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب "طرح" به مجلس تاکید کرد.
فاطمه عزیزخانی بسیجی فعال حوزه اشتغال زنان در گفتگو با خبرگزاری بسیج در هفته بسیج کارگران و کارخانجات اظهار کرد: حمایت، یکی از رویکردهای مهم و غالب در بحث سیاستهای اشتغال آفرینی برای زنان است.
بسیجی فعال حوزه اشتغال زنان رویکرد غالب برنامه ششم توسعه در اشتغال زنان را حمایتی برشمرد و افزود: زنان آسیب پذیر و سرپرست خانوار بیشتر در رویکرد حمایتی مورد توجه قرار گرفته اند و نسبت به گروه خاص و آسیب پذیر زنان هدف گذاری شده است.
عزیزخانی تأکید کرد:این رویکرد با توجه به شرایط معیشتی خانوادهها رویکردی درست است، اما نمیتواند به عنوان رویکرد بلند مدت با توجه با شرایط حاکم بر بازار کار زنان کارایی داشته باشد.
بسیجی فعال حوزه اشتغال زنان با اشاره به اهمیت رویکرد توسعهای و اشتغالزایی در اشتغال آفرینی زنان، قانون مشاغل خانگی را منوط بر تأمین مالی دانست و تصریح کرد: عملکرد آنچنانی در مشاغل خرد خانگی در بسیاری از موارد به دلیل عدم تأمین مالی نمیبینیم.
مشاغل خرد خانگی در بسیاری از کشورها به عنوان محور توسعه مورد توجه قرار گرفته اند
عزیزخانی با بیان اینکه مشاغل خرد خانگی در بسیاری از کشورها به عنوان محور توسعه مورد توجه قرار گرفته اند، اضافه کرد: بازاریابی در این کشورها به خوبی انجام میشود که مشاغل خانگی به محور توسعه تبدیل شده است.
مقالات دیگر: بهترین متخصص لاپاراسکوپی در تهران
افزایش مشارکت زنان در بحث اقتصاد کمتر مورد توجه قرار گرفته است
عزیزخانی با اشاره به اینکه رویکرد غالب سیاستهای اشغال زنان طی ۱۵ سال گذشته حمایتی بوده است، گفت: قشر خاصی را هم مد نظر داشتیم و بیشتر جنبه حمایتی و معیشتی داشته است و افزایش مشارکت زنان در بحث اقتصاد کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
بسیجی فعال حوزه اشتغال زنان با بیان اینکه بخشهایی از "بند الف تبصره ۱۸" و "قوانین برنامههای توسعه" به اشتغال اختصاص داده شده است، تصریح کرد: اشتغال زنان به طور خاص در قوانین برنامههای توسعه کشور هدف گذاری نشده و مغفول مانده است.
عزیزخانی با تأکید بر توجه به اشتغال زنان بر اساس شعار سال"مهار تورم و رشد تولید"، نرخ مشارکت مردان را ۵ برابر زنان در اقتصاد کشور برشمرد و اضافه کرد: با توجه به اینکه ۵۰ درصد جمعیت "در سن کار" کشور را زنان تشکیل میدهند، مشارکت خاصی ندارند و باید به این ۵۰ درصد توجه داشت، زیرا زنان، هم پای مردان با برخورداری از تخصص و توانمندی و مهارت آموزی فعالیت دارند و باید این توانمندی زنان را از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل کنیم.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیاستهای خاصی برای اشتغال زنان را به عنوان لایحه به مجلس ارائه دهد
بسیجی فعال حوزه اشتغال زنان با اشاره به اینکه توسعه نگاه ویژه به اشتغال زنان و مشارکت زنان در اقتصاد کشور باید در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیاستهای خاصی برای اشتغال زنان در نظر بگیرد و به عنوان لایحه به مجلس ارائه دهد.
عزیزخانی با بیان اینکه طی سالهای گذشته نسبت به "اشتغال زنان" کم توجهی شده است، اظهار داشت: این موضوع مهم متأسفانه مغفول مانده است و باید در برنامه هفتم و سیاستهای اشتغالزایی در نظر گرفته شود.