x تبلیغات
onlinetabliq

رنگرزی، هنری کهن و زیبا در چهارمحال و بختیاری/ رنگ‌هایی که به فرش خانه شما جان می‌بخشند

 رنگرزی، هنری کهن و زیبا در چهارمحال و بختیاری/ رنگ‌هایی که به فرش خانه شما جان می‌بخشند


قالیشویی شهرک آزادی

در صنعت قالی بافی هنر رنگرزی اهمیتی تقریباً یکسان با طراحی و بافندگی دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشی آفریده نمی‌شود....


قالیشویی فرجام

در صنعت قالی بافی هنر رنگرزی اهمیتی تقریباً یکسان با طراحی و بافندگی دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشی آفریده نمی‌شود.

به گزارش بصیرآنلاین، هنر ایران، سراسر پر از ظرافت‌هایی است که بخش اعظم آن در صنعت فرش به ظهور رسیده است. از این میان فرش دستبافت ایران با نقش و نگار‌های رنگارنگ و زیبایش، در جهان زبانزد شده است.


اما آن چه فرش را به این جایگاه رسانده دست‌های رنگرزانی است که با رنگ‌های زیبا و اصیل و حساب شده جلوه‌گاه هنر اصیل این مرز و بوم و درحقیقت پایه‌گذاران تمدن ایرانی بوده‌اند، تاجایی‌که می‌توان ادعا کرد صنعت فرش‌بافی هم‌زاد ایران و ایرانی است.


بنابراین یکی از علل مرغوبیت و معروفیت قالی ایران، زیبایی و دوام رنگ‌های آن است که با رنگرزی طبیعی سنتی حاصل شده است، رنگ‌هایی که حاصل دست‌های مردان هنرمندی است که سال‌ها هنر خود را در رنگ‌آمیزی الیاف و خامه‌های فرش صرف کرده‌اند.

 

رنگ رنگرزی فرش را به طور قطع می‌توان یکی از مهمترین گزینه‌هایی معرفی کرد که قادر است زیبایی و جلوه خاصی به فرش‌های دستباف ببخشد.


اصول تقسیم بندی انواع رنگ‌ها در رنگرزی بسیار متفاوت است، از خواص و ساختمان اصلی رنگ‌ها گرفته تا نوع مصرف آن‌ها برای محصولات مختلف از پارچه، لباس، نخ و چرم گرفته تا خامه‌های استفاده شده در بافت قالی.


در صنعت قالی بافی هنر رنگرزی اهمیتی تقریباً یکسان با طراحی و بافندگی دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشی آفریده نمی‌شود.


رنگرزی هنری کهن و زیبا در چهارمحال و بختیاری/ رنگ‌هایی که به فرش خانه شما جان می‌بخشند


علم رنگرزی در گذشته بسیار پیچیده بود و رموز آن همیشه در خانواده‌های رنگرز باقی می‌ماند و کمتر کسی می‌توانست از اسرار آن آگاهی یابد.


هر رنگرز با به کار بردن شیوه‌های مخصوص به خود رنگ‌هایی با تونالیته‌های مشخص را تولید می‌کند که مشابه آن‌ها را تقریباً در سایر کارگاه‌ها نمی‌توان یافت به همین دلیل رنگ یکی از عوامل تشخیص بافت‌های مناطق مختلف است.


قدمت رنگرزی

گفته می‌شود پس از این که انسان با کشاورزی و دامپروری به امرار معاش پرداخت، به استفاده از پشم گوسفندان به عنوان زیر انداز روی آورد. نمدبافی و نمدسازی حاصل این دوران بود که پشم‌ها را بدون نقش و نگاره، به صورتی که قابل استفاده باشد در می‌آوردند.


کم کم رنگ پردازی در پشم و الیاف مورد توجه انسان قرار گرفت و به تدریج حرفه‌ای به عنوان رنگرزی ایجاد شد. از این رو بیراه نیست اگر این پیشه را به عنوان یکی از کهن‌ترین شغل‌های بشری در نظر بگیریم.


قدیمی‌ترین اسناد مربوط به رنگرزی متعلق به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است. در آن زمان رنگرز‌ها کالا‌های ابریشمی خود را به رنگ‌های مختلف رنگرزی می‌کردند، از این اسناد تاریخی می‌توان نتیجه گرفت که رنگرزی در آن موقع یک فعالیت متداول بوده است.


حرفه‌ای پر رمز و راز

در گذشته رنگرزی شغلی بود که در خانواده‌های خاصی نسل به نسل منتقل می‌شد و اصرار و فوت و فن‌های آن به خاطر حفظ مزیت‌ها در رقابت با دیگران فاش نمی‌شد. به طوری که هر رنگرز با به کار بردن شیوه‌های مخصوص خود، رنگ‌هایی با تنالیته‌های مشخص را تولید می‌کرد و مشابه آن در کارگاه‌های رنگرزی دیگر یافت نمی‌شد. از این رو تشخیص نوع رنگ یکی از راه‌های تشخیص بافت‌های مناطق مختلف است.


رنگزا‌ها به دو دسته طبیعی و شیمیایی، تقسیم می‌شوند، و گروه سوم با ترکیب رنگ‌های طبیعی و شیمیایی ساخته می‌شود.


هنر رنگرزی


مواد رنگزای طبیعی استفاده شده در فرآیند رنگرزی، ریشه طبیعی داشته و با توجه به منبع استخراج آن‌ها در سه گروه زیر قرار دارند:


۱- آن‌هایی که از مواد معدنی به دست می‌آیند، مثل خاک سرخ؛

۲- مواد رنگی به دست آمده از جانوران، مانند قرمزدانه و صدف فرفری؛

۳- رنگدانه‌های به دست آمده از ریشه، گل، برگ، میوه و پوست نباتات. گیاهان رنگزا نیز خود به سه دسته تقسیم می‌شوند:


الف) گیاهان رنگزای بدون مازوج شامل روناس، اسپرک، نیل، چغندر، پوست پیاز.

ب) گیاهان رنگزای با مازوج نظیر پوست انار، بلوط (جفت)، پوست گردو، گزنه.

ج) گیاهان رنگزای غیر مرسوم نظیر زعفران، گنیما، شوند، لرگ و تیره سرخاب.


در ایران بیش از ۱۰۰ نوع رنگینه گیاهی به ثبت رسیده که از نظر ثبات از درجات مختلفی برخوردار است و بعضی از آن‌ها دارای ثبات کمی بوده و برای عوض کردن «شید» رنگ‌های دیگر استفاده می‌شوند.


هنر رنگرزی


دسته‌ای دیگر دارای رنگینه‌هایی با ثبات عالی و متوسط هستند و در رنگرزی سنتی نقش مؤثری دارند. «مهم‌ترین انواع رنگ‌های سنتی و طبیعی قالی ایران عبارتند از: اسپرک (زرد)، روناس (قرمز و قهوه ای)، قرمزدانه (قرمز)، نیل (آبی)، بَقَم (بنفش)، زعفران (زرد)، زردچوبه (زرد)، کاه (زرد)، گندل (زرد)، پوست گردو (خاکستر تا مشکی)، مازو (فیلی و موشی)، برگ مو (چمنی و لیمویی)، وسمه (آبی)، آلبالو (قرمز)، توت قرمز (قرمز)، صدف ارغوان (قرمز)، گلسنگ (قرمز)، هلیله (قهوه ای)، حنا (نارنجی و قهوه ای)، جفت (شتری)، سماق (خرمایی تا قهوه ای)، پوست انار (زرد تیره)، بزغنچ (خاکستری تا مشکی).»


رنگرزی هنری کهن و زیبا در چهارمحال و بختیاری

گرچه از تاریخچه دقیق رنگرزی چهارمحال و بختیاری اطلاعی در دست نیست، اما بر حسب سفرنامه‌ها و کتب قدیمی، تاریخ رنگرزی در ایران به حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد.


از آنجا که رنگرزی‌های استان معمولاً بر روی چیز‌هایی انجام می‌گیرد که از مواد فسادپذیر مانند پشم تشکیل شده است، آثار به‎جامانده از گذشته‌های دور در این زمینه، یا وجود ندارد یا اندک است.


در سفرنامه‌های مختلف، صحبت از قالی‌های سبز رنگ و فیروز‌ه‌ای در خانه‌های مناطق بختیاری نشین در ایذه و ارجان به میان آمده که نشان دهنده قدمت بالای سابقه هنر رنگرزی در چهارمحال و بختیاری است.


رنگ عنصر جدایی ناپذیر طبیعت است که بیشتر مواد عالم از جاندار و بی جان، کم و بیش از آن بهره برده‌اند.


بسیاری از اشیا و پدیده‌ها از سنگ و آب و خاک تا گل‌ها و درختان و درخشش پر تلألو و خیال‌انگیز بال و پر پرندگان تا طلوع و غروب و رنگین کمان، با اشکال و جاذبه‌های رنگارنگ جلوه‌گر می‌شود.


وجود نساجی و بافته‌های داری از گذشته‌های دور در استان، نقش رنگرزی و رنگ آمیزی با استفاده از مواد موجود در طبیعت و پیوند ناگسستگی و جدایی ناپذیر آن‌ها را نشان می‌دهد.


هنر رنگرزی


‌می‌توان گفت: شهرت جهانی قالی چالش‌تر و دیگر بافته‌های داری و نساجی چهارمحال و بختیاری نیز مرهون رنگرزی هنر‌مندان این منطقه می‌باشد.


تا چند دهه قبل، هنر رنگرزی تنها منحصر به استادان، هنرمندان و پیشکسوتان این رشته نبود، بلکه بیشتر بافندگان قالی و سایر دستبافت‌ها با این هنر سنتی آشنایی کامل داشتند و ترجیح می‌دادند رنگ‌های مورد نیاز بافت را شخصاً تهیه و رنگ آمیزی کنند و برای همین، تنوع و کیفیت برتر رنگ‌های به کار رفته، از ویژگی فرش چهارمحال مانند قالی‌های چالشتری، شهرکردی، پیربلوطی، قهفرخی و سامانی قلمداد می‌گردد.


با گذشت زمان و پیدایش تکنولوژی‌های نو و به علت تقاضای بازار برای تولید بیشتر قالی، کارگاه‌های متمرکز رنگرزی به وجود آمد و کم کم رنگرزی‌های خانگی جای خود را به رنگرزی‌های کارگاهی که قابلیت افزایش کمیت داشت، سپرد که تا کنون هم ادامه دارد.


اما حفظ، احیا، پاسداشت و ترویج هنر‌ها و صنایع دستی بومی و سنتی و آثار ارزشمند و ماندگار تاریخی و فرهنگی و انتقال آن به نسل‌های بعد، از ضروریات جامعه و قومیت‌های مختلف در همه دوران‎هاست.


آثار، هنر‌ها و فرهنگ‌هایی که به دلیل برخاستن و ارتباط با آداب و رسوم و لایه‌های گوناگون زندگی و اعتقادات مردم و طبیعت و اقلیم مناطق، همواره جذاب و شیرین و پرطرفدار است.


انتخاب رنگ در فرش یکی از مهمترین ویژگی‌های فرش بختیاری است

اسکندر ملکپور رئیس شرکت تعاونی فرش دستباف چهارمحال و بختیاری هم با اشاره به تنوع بالای فرش استان گفت: آفریده‌های چند صد روستای چهارمحال و بختیاری از نظر تنوع رنگ بی‌نظیراند.


او افزود: نوع و نحوه انتخاب رنگ در فرش‌های بختیاری یکی از مهمترین ویژگی‌های شناخته شده در این فرش هاست؛ نوع رنگ لاکی مورد استفاده و همچنین سبز خاص فرش‌های بختیاری از مهمترین ویژگی رنگ‌های فرش این استان است که با سایر موارد مشابه در دیگر فرش‌های ایران تفاوت دارد.


هنر رنگرزی


آقای سعیدی یکی از جامعه شناسان استان هم گفت: درگذشته زنان عشایر بختیاری در اوقات خاص یا به هنگام جابه جایی سالانه (کوچ) گیاهان رنگدار طبیعی را جمع آوری و خشک می‌کردند و سپس با شناختی که از خاصیت رنگ دهی آن‌ها داشتند؛ آن‌ها را در آب جوشانده و مایه رنگین آن‌ها را استخراج کرده و همراه با دندانه آب انار ترش مورد استفاده قرار می‌دادند و رنگ‌های با ثباتی به دست می‌آوردند؛ ولی در دوره حاضر متأسفانه رنگ‌های باثبات گیاهی جای خود را به رنگ‌های درخشان، ولی بی ثبات شیمیایی داده است و قالی‌های قدیمی تمام پشم به تولیدات جدید دارای تاروپود نخی تبدیل شده اند.


او معتقد است: این روش رنگرزی باعث تندی رنگ‌های خامه شده است.


گرد فراموشی بر صنعت رنگرزی می‌نشیند

اسکندر ملکپور رئیس شرکت تعاونی فرش دستبافت استان هم با گلایه از نبود انگیزه استادکاران قدیمی برای آموزش فنون رنگرزی اضافه کرد: تا ۱۵ سال قبل ۶۵ استادکار بنام و ماهر در حوزه رنگرزی فرش دستباف حضور داشتند که امروز تعدادشان به کمتر از شش نفر رسیده است.


او با اشاره به فوت یا از کارافتادگی اکثر این استادکاران افزود: متأسفانه استادکاران موجود هم تمایلی به آموزش تجربیات خود به نسل‌های امروز و از طرفی نسل‌های امروز هم تمایلی به یادگیری ندارند.


استادکاران رنگرزی


ملکپور به وجود فارغ التحصیلان رنگرزی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه‌ها هم فقط به صورت تئوری آموزش دیده اند و تجربه عملی ندارند.


مسئولان برای حفظ و نگهداری از هنر رنگرزی تلاش کنند

سیدعلی عسگری ارجنکی رنگرز برتر چهارمحال و بختیاری و معروف به پدر رنگ ایران اظهار کرد: از سن هشت سالگی در حرفه رنگرزی مشغول به فعالیت شدم.


او گفت: خامه‌هایی که در کارگاه خود با رنگ‌های گیاهی رنگ می‌کنم به دلیل بالا بودن ثبات رنگ به شهر‌های تبریز، همدان، اصفهان، یاسوج و نیشابور فرستاده می‌شوند که خوشبختانه تاکنون با استقبال خوبی همراه بوده است.


عسگری اضافه کرد: در حال حاضر تمامی رنگ‌های مربوط به خامه‌ها را با گیاهانی از جمله پوست گردو، پوست بادام، برگ انگور، گیاه گندل، گیاه جاشیر، اسپرک، نیل، روناس و برگ درخت توت و همچنین گل‌های فصلی تهیه می‌کنم.


کارگاه رنگرزی


او با بیان اینکه طی این سال‌ها با ورود به حرفه رنگرزی، ۴۰۰ نوع رنگ گیاهی و ثابت با کد و شناسنامه به ثبت رسانده‌ام، ادامه داد: اکثر رنگ‌های تولید شده من با استقبال خوبی مواجه شده اند و تاکنون هیچ استادی در کشور نتوانسته این تعداد رنگ را به ثبت برساند.


پدر رنگ ایران با تاکید بر اینکه این هنر قدیمی باید حفظ و نگهداری شود گفت: لازم است رایزنی‌هایی با مسئولان دست‌اندرکار و دانشگاه‌ها به منظور فراهم شدن آموزش و نگه‌داشتن اصالت فرش انجام شود.


او با اشاره به وجود دانشکده هنر در استان و معضل بیکاری افزود: سالانه تعداد زیادی دانشجو در رشته فرش از این دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند که بیشتر به دروس تئوری پرداخته و کار عملی چندانی انجام نداده‌اند، حال با حمایت مسئولان و آموزش عملی به این فارغ‌التحصیلان میتوان زمینه اشتغال آنها را در استان فراهم آورد.


عسگری با اشاره به اینکه از رنگ‌ها می‌توان در صنایع دستی برای تولید کیف، کفش و تزئینات و برای تولید گیوه استفاده کرد، خاطرنشان کرد: بسیاری از شغل‌ها وابسته به این صنعت هستند که باید حمایت لازم از این صنعت مهم و کاربردی در استان صورت گیرد.


بافت سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در چهارمحال و بختیاری

علیرضا جیلان رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: فرش چهارمحال و بختیاری هم جنبه تجملاتی و هم جنبه کاربردی دارد و به علت ویژگی‌های خاص از جمله طرح و رنگ‌ها، گره‌های محکم و نوع مواد مصرفی که در آن استفاده می‌شود فروش خانگی و داخلی خود را حفظ کرده است.


او افزود: افزایش قیمت مواد و مصالح بافت فرش و محدودیت‌های ناشی از صادرات باعث شده است امسال فرش تولیدی در استان کاهش یابد.


جیلان با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در این استان بافته می‌شود افزود: این متراژ فرش در سال ۹۹ با کاهش چشمگیری همراه بوده است.


فرش دستباف


او با بیان اینکه ۱۰۰ بافنده فعال در استان وجود دارد اضافه کرد: از این تعداد ۵۰ هزار بافنده به طور مستمر قالی می‌‎بافند که اگر هر کدام از این بافندگان به طور میانگین در طول سال چهار متر مربع قالی ببافند، ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در استان بافته می‌شود.


جیلان ادامه داد: امسال در حالی که انتظار می‌رفت با شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیت‌های بیرون از خانه، فرش‌بافی از رونق بیشتری برخوردار شود و بافندگان ساعات بیکاری بیشتری برای بافت فرش داشته باشند، اما گرانی مصالح و افزایش هزینه‌های تولید بر اساس گزارش تعاونی‌های، بافت فرش در استان در مقایسه با سال‌های گذشته کاهش داشته است.


او با بیان اینکه ۸۰ درصد فرش تولیدی در استان قابلیت صادرات دارد گفت: محدودیت‌های صادرات نیز سبب شده تا بافندگان انگیزه‌ای برای بافت فرش نداشته باشند.


جیلان با اعلام اینکه از گردش مالی فرش صادراتی در استان آمار مشخصی موجود نیست افزود: از آنجا که فرش استان با واسطه از طریق استان‌های دیگر صادر می‌شود و گمرک تخصصی در استان وجود ندارد، آمار مشخصی در خصوص میزان صادرات فرش تولیدی در استان در دست نیست.


او همچنین با بیان اینکه در سال‌های گذشته فرش تولیدی بافندگان به دو برابر قیمت در بازار‌های داخلی و خارجی به فروش می‌رسید، تصریح کرد: این در حالی است که امسال با افزایش قیمت مواد و مصالح، هزینه تولید فرش با قیمت عرضه آن در بازار تفاوت چندانی ندارد، از همین رو بافنده رغبتی برای تولید ندارد.


جیلان، ایجاد دهکده فرش را راهکاری برای رفع چالش‌های تولید فرش در استان برشمرد و گفت: با تکمیل زنجیره تولید، هزینه‌ها به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و در این صورت بافندگان انگیزه بیشتری برای تولید فرش خواهند داشت.


چهارمحال و بختیاری امروزه به قطب تولید رنگ‌های طبیعی فرش ایران تبدیل شده و تا کنون بیش از یک هزار رنگ اصیل و طبیعی شناسایی شده در این استان به ثبت رسیده است.


گلیم و گبه، فرش، زیلو، جلوه‌ای خاص و منحصربه‌فرد می‌بخشد. شهرت جهانی قالی چالش‌تر و دیگر بافته‌های داری و نساجی استان موهون رنگرزی هنرمندان این هنر سنتی محسوب می‌شود.

چگونه لکه سس گوجه فرنگی خشک شده را از فرش پاک کنیم؟

 چگونه لکه سس گوجه فرنگی خشک شده را از فرش پاک کنیم؟

 

قالیشویی شمال تهران

استفاده از خدمات قالیشویی های حرفه ای، یکی از روش های ساده و البته مقرون به صرفه برای از بین بردن انواع لکه های فرش است. فرش های شما در قالیشویی، به کمک دستگاه های تمام اتوماتیک و مواد شوینده استاندارد و درجه ی شستشو داده می شوند.

 

رنگبرداری فرش دستباف

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، اقدام سریع برای پاک کردن انواع لکه های فرش، مهم ترین قدم شماست. لکه های سس گوجه فرنگی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیازمند اقدامی سریع برای پاک کردن هستند. بنابراین چه سس گوجه فرنگی از دست کودک ریخته شده و متوجه نشده اید و یا آن که پس از میهمانی، متوجه ریختن لکه سس قرمز بر روی فرش شده اید، نگران نباشید. با کمک روش های زیر، همچنان می توانید به راحتی لکه را از فرش پاک کنید.

 

اگر لکه خیلی خشک شده است، آن را مجددا احیا کنید

ابتدا یک دستمال سفید و تمیز بردارید و با آب سرد کمی خیس کنید. تا حد ممکن لکه را به کمک این دستمال تمیز کنید. دقت کنید که دستمال های طرح دار، ممکن است باعث رنگ گرفتن فرش شوند. بنابراین بهتر است حتما از دستمال سفید تمیز استفاده کنید. ترجیحا از دستمالی استفاده کنید که دیگر نیازی به آن ندارید.

 

می توانید به کمک یک قاشق، مقدار کمی آب سرد را بر روی لکه سس قرمز خشک شده فرش بریزید. پس از آن، به کمک یک قاشق یا کاردک یا چاقوی کره خوری، سس را از فرش خارج کنید. سپس به کمک یک دستمال، محل را پاک کنید. دقت داشته باشید که فرش را بیش از حد خیس نکنید و تنها مقدار کمی آب بر روی لکه بریزید. همچنین لکه را از خارج به داخل تمیز کنید تا لکه پخش نشود.

 

در صورتی که لکه به قدری خشک است که با مرطوب کردن نیز احیا نشد، می توانید روی خدمات قالیشویی محدوده مرزداران حساب کنید.

 

از نوشابه های رژیمی کمک بگیرید

نوشابه های رژیمی فاقد قندها و رنگ های موجود در نوشابه های طعم دار هستند و بنابراین فرش را چسبناک نخواهند کرد که مورچه ها را به خود جذب کند.

 

برای پاک کردن لکه سس گوجه فرنگی به کمک نوشابه های رژیمی، ابتدا نوشابه را بر روی لکه بریزید تا کاملا لکه را پوشش دهد. (دقت کنید که از ریختن مقدار زیادی نوشابه روی فرش خودداری کنید) بعد از 1 تا 2 دقیقه لکه را با یک اسفنج کمی مرطوب شده یا پارچه سفید جاذب پاک کنید.

 

 

از جوش شیرین استفاده کنید

جوش شیرین یکی دیگر از مواد موثر برای از بین بردن لکه های گوجه فرنگی از روی فرش است. پس از آن که نوشابه های رژیمی را امتحان کردید و نتیجه نگرفتید، می توانید از جوش شیرین استفاده کنید.

 

یک قاشق مرباخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب سرد و یک قاشق مایع ظرفشویی ترکیب کنید. یک دستمال تمیز بردارید و به کمک محلول تهیه شده، محل لکه را تمیز کنید. هنگام لکه گیری، لکه را از لبه های بیرونی به سمت مرکز تمیز کنید تا از پخش شدن آن جلوگیری شود. این مرحله را تا جایی تکرار کنید که لکه کاملا پاک شود.

 

در انتها، برای از بین بردن کاملا جوش شیرین و مایع ظرفشویی از فرش، یک پارچه سفید و تمیز مرطوب شده بردارید و محل را تمیز کنید. چنانچه فکر می کنید الیاف فرش شما حساس است و با جوش شیرین صدمه می بیند، بهتر است لکه بری را به قالیشویی خلیج فارس واگذار نمایید.

 

پراکسید هیدروژن

اگر بعد از امتحان روش های دیگر، هنوز مقداری از لکه سس گوجه بر روی فرش باقی مانده است، می توانید پراکسید هیدروژن را نیز امتحان کنید.

 

1 قسمت پراکسید را با 3 قسمت آب سرد مخلوط کنید و سپس آن را بر روی لکه بریزید. به یاد داشته باشید که از محلول آماده شده فقط برای پوشاندن ناحیه لکه دار استفاده کنید و بیش از اندازه بر روی فرش نریزید. یک حوله سفید را تا کنید و روی محلول قرار دهید. اجازه دهید پراکسید هیدروژن 30 دقیقه یا بیشتر بر روی لکه بماند.

 

قرار دادن حوله بر روی پراکسید هیدروژن، از تابش نور که احتمالا باعث سفید شدن فرش می شود، جلوگیری می کند. با این حال بهتر است هر چند دقیقه یک بار لکه را بررسی کنید تا مطمئن شوید مایع، رنگ فرش را تغییر نمی دهد. همچنین می توانید پیش از پاک کردن لکه با پراکسید هیدروژن، ابتدا از این محلول، روی یک قسمت خارج از دید فرش (مثلا فرش زیر مبل یا گوشه ها) امتحان کنید و مطمئن شوید که رنگ فرش را تغییر نمی دهد.

 

پس از آن که لکه را با پراکسید هیدروژن تمیز نمودید، محل را با آب سرد و یک پارچه تمیز، کاملا پاک کنید. این کار را تا جایی که پراکسید هیدروژن کاملا از فرش خارج شود، ادامه دهید.

 

در نهایت به کمک یک حوله یا چند دستمال تمیز، مابقی آب را از فرش خارج کنید. به یاد داشته باشید که اگر فرش کاملا خشک نشود، احتمال کپک زدن و پوسیدگی آن وجود دارد.

 

در صورتی که با وجود انجام دادن تمام مراحل فوق، لکه سس گوجه فرنگی هنوز بر روی فرش وجود دارد، می توانید از خدمات قالیشویی شادآباد استفاده نمایید.

 

 

 

استفاده از خدمات قالیشویی های حرفه ای، یکی از روش های ساده و البته مقرون به صرفه برای از بین بردن انواع لکه های فرش است. فرش های شما در قالیشویی، به کمک دستگاه های تمام اتوماتیک و مواد شوینده استاندارد و درجه ی شستشو داده می شوند.

این گجت پوشیدنی با تشخیص حرکات بدن در فیزیوتراپی کاربرد دارد

 این گجت پوشیدنی با تشخیص حرکات بدن در فیزیوتراپی کاربرد دارد


فیزیوتراپی در منزل شرق تهران

محققان دانشگاه MIT موفق به طراحی گجت پوشیدنی شده‌اند که با قرار گرفتن روی پا یا دست کاربر می‌تواند حرکات بدن را تشخیص بدهد.


قیمت لمینت دندان 1400

گروه IT: محققان دانشگاه MIT موفق به طراحی گجت پوشیدنی شده‌اند که با قرار گرفتن روی پا یا دست کاربر می‌تواند حرکات بدن را تشخیص بدهد و وضعیت ترمیم شدن عضله‌ها را در نمایشگر نشان دهد. این فناوری می‌تواند برای بهبود پروسه درمان با فیزیوتراپی و ترمیم بافت‌ها با حرکات بدنی مفید واقع شود.


این گجت پوشیدنی با تشخیص حرکات بدن در فیزیوتراپی کاربرد دارد


به گزارش بولتن نیوز به نقل از دیجیاتو، این گجت پوشیدنی قادر است با بهره‌مندی از فناوری توموگرافی، امپدانس تکانه‌های الکتریکی عضله‌ها را تشخیص داده و همچنین می‌تواند حرکت عضله‌ها را نیز ردیابی کند. به‌طور خلاصه این گجت علاوه بر تشخیص حرکات عضله‌ها، می‌تواند فعالیت‌هایی را که در حال انجام آن‌ها هستند، نیز تشخیص دهد.


برای بهره‌مندی از این فناوری شکل و ساختار گجت به‌صورت سه‌بعدی در کیت طراحی EIT طراحی می‌شود. در حین طراحی این گجت، سنسورهای تشخیص‌دهنده تکانه‌های الکتریکی یا همان الکترودها به‌صورت خودکار در نقاط مختلف تعبیه می‌شوند؛ البته کاربر در صورت تمایل می‌تواند آن‌ها را مطابق خواسته خود به‌صورت دستی نیز در نقاط مختلف را طراحی کند.


پس از اتمام طراحی، قسمت‌های مختلف گجت با استفاده از یک پرینتر سه‌بعدی به صورت جداگانه چاپ و با یکدیگر مونتاژ می‌شوند. پس از قرار دادن گجت روی دست خود و نصب اپلیکیشن موبایل، می‌توانید از آن برای تشخیص ژست‌های حرکتی استفاده کنید. پس از نصب گجت روی دست، دست و انگشتان دست خود را در هر حالتی بگیرید (مثل مشت کردن، نشان دادن چیزی با دست، گرفتن انگشت شست رو به بالا)، دستگاه قادر به تشخیص آن است و حرکتی که با دست‌تان در حال انجام آن هستید، به صورت متنی در اپلیکیشن نمایش داده می شود.


این گجت می‌تواند همراه با یک اپلیکیشن واقعیت افزوده موبایل، به‌عنوان ابزاری غیرتهاجمی برای تشخیص میزان ترمیم ماهیچه‌ها در طول فرایند درمان و فیزیوتراپی نیز استفاده شود.


این گجت پوشیدنی با تشخیص حرکات بدن در فیزیوتراپی کاربرد دارد


این دستگاه می‌تواند برای جلوگیری گیری از اتفاقاتی که می‌تواند باعث حواس‌پرتی راننده یا ایجاد مشکل برای او شوند، نیز به کار گرفته شود؛ مثلاً درصورتی‌که دست به‌درستی روی فرمان قرار نگیرد، اپلیکیشن این موضوع را به شما هشدار می‌دهد. این گجت می‌تواند برای تشخیص میزان چربی بدن یا گوشت با نمایش درصد یا علامت‌های ایجادشده روی گوشت نیز مورداستفاده قرار گیرد.

بهترين درمان براي افسردگي فصلي پاييز

  جام جم آنلاين گزارش مي دهد؛

 

بهتريبهترين مشاور و روانشناس تهران

درمان براي افسردگي فصلي پاييز چيست؟

يك روانشناس درباره افسردگي فصلي گفت: اگر افسردگي فصلي خفيف باشد، پياده روي زير نور آفتاب تا اندازه اي موثر است.

 

قاليشويي

 

دكتر عطاالله محمدي، روانشناس و عضو مركز مشاوره دانشگاه تهران در خصوص تفاوت ميان افسردگي معمولي و افسردگي فصلي به جام جم آنلاين گفت: افسردگي فصلي، نوعي اختلال است كه معمولا در ابتداي فصول سرد سال بروز و با شروع فصل بهار از بين مي‌رود. اين افسردگي باتوجه به زمان رخ‌دادن آن، افسردگي پاييزي يا افسردگي زمستاني نيز ناميده مي‌شود. كسانيكه دچار افسردگي فصلي مي‌شوند، معمولا خلق و خوي مناسبي دارند، اما با تغيير فصل به يكباره خلق و خوي شان تغيير مي‌كنند. اين افسردگي البته با افسردگي معمولي متفاوت است. دليل ابتلا به افسردگي هاي معمولي مشكلاتي از قبيل مسائل شخصي، اجتماعي، عاطفي و حتي زمينه هاي ژنتيكي است، اما در افسردگي فصلي اين موارد تاثيري در ابتلاي فرد ندارند.

 

وي افزود: دلايل افسردگي فصلي كاملا مشخص نيست، اما مطالعات و تحقيقات گوياي آن است كه كاهش نور خورشيد و كوتاه‌ شدن روز در فصول سرد در ابتلا به اين نوع افسردگي نقش موثري دارد. به عنوان مثال در كشورهاي اسكانديناوي كه نور كمتر است، ميزان ابتلا نيز بيشتر است.

 

محمدي درباره اينكه چه كساني بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي فصلي پاييز قرار دارند، توضيح داد: هر فردي امكان ابتلا به افسردگي فصلي را دارد، اما برخي از تحقيقات روانشناسي، ويژگي هاي سرشتي و منشي (تجربيات محيطي كه هر فرد در طول زندگي كسب مي كند) و سابقه ابتلاي يك فرد به باقي بيماري هاي رواني را در احتمال ابتلايش به افسردگي فصلي بالا مي دانند.

 

او در پايان خاطرنشان ساخت: براي تشخيص افسردگي فصلي بايد به روانشناس يا روانپزشك مراجعه كرد. اگر افسردگي فصلي خفيف باشد، قدم‌ زدن در زير نور آفتاب تا اندازه اي موثر است، اما در افسردگي هاي فصلي شديد دارو درماني، نوردرماني و يا درمان هاي شناختي-رفتاري پيشنهاد مي شود. در فصول سرد سال  فرد مي بايست ميوه جات و سبزي جات بيشتري را در برنامه غذايي اش جا دهد، ورزش كند، شاد باشد و روزهايش را صرفا در خانه نگذراند. حتي در كشورهاي اسكانديناوي كه نور خورشيد بسيار اندك است براي درمان افراد مبتلا به افسردگي فصلي از نوردرماني استفاده مي كنند. به اين صورت كه بيمار ساعت‌هايي از روز را در معرض نور مصنوعي يك دستگاه با شدت خاص قرار مي ‌گيرد. 

بهترين درمان براي افسردگي فصلي پاييز

  جام جم آنلاين گزارش مي دهد؛

 

بهتريبهترين مشاور و روانشناس تهران

درمان براي افسردگي فصلي پاييز چيست؟

يك روانشناس درباره افسردگي فصلي گفت: اگر افسردگي فصلي خفيف باشد، پياده روي زير نور آفتاب تا اندازه اي موثر است.

 

قاليشويي

 

دكتر عطاالله محمدي، روانشناس و عضو مركز مشاوره دانشگاه تهران در خصوص تفاوت ميان افسردگي معمولي و افسردگي فصلي به جام جم آنلاين گفت: افسردگي فصلي، نوعي اختلال است كه معمولا در ابتداي فصول سرد سال بروز و با شروع فصل بهار از بين مي‌رود. اين افسردگي باتوجه به زمان رخ‌دادن آن، افسردگي پاييزي يا افسردگي زمستاني نيز ناميده مي‌شود. كسانيكه دچار افسردگي فصلي مي‌شوند، معمولا خلق و خوي مناسبي دارند، اما با تغيير فصل به يكباره خلق و خوي شان تغيير مي‌كنند. اين افسردگي البته با افسردگي معمولي متفاوت است. دليل ابتلا به افسردگي هاي معمولي مشكلاتي از قبيل مسائل شخصي، اجتماعي، عاطفي و حتي زمينه هاي ژنتيكي است، اما در افسردگي فصلي اين موارد تاثيري در ابتلاي فرد ندارند.

 

وي افزود: دلايل افسردگي فصلي كاملا مشخص نيست، اما مطالعات و تحقيقات گوياي آن است كه كاهش نور خورشيد و كوتاه‌ شدن روز در فصول سرد در ابتلا به اين نوع افسردگي نقش موثري دارد. به عنوان مثال در كشورهاي اسكانديناوي كه نور كمتر است، ميزان ابتلا نيز بيشتر است.

 

محمدي درباره اينكه چه كساني بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي فصلي پاييز قرار دارند، توضيح داد: هر فردي امكان ابتلا به افسردگي فصلي را دارد، اما برخي از تحقيقات روانشناسي، ويژگي هاي سرشتي و منشي (تجربيات محيطي كه هر فرد در طول زندگي كسب مي كند) و سابقه ابتلاي يك فرد به باقي بيماري هاي رواني را در احتمال ابتلايش به افسردگي فصلي بالا مي دانند.

 

او در پايان خاطرنشان ساخت: براي تشخيص افسردگي فصلي بايد به روانشناس يا روانپزشك مراجعه كرد. اگر افسردگي فصلي خفيف باشد، قدم‌ زدن در زير نور آفتاب تا اندازه اي موثر است، اما در افسردگي هاي فصلي شديد دارو درماني، نوردرماني و يا درمان هاي شناختي-رفتاري پيشنهاد مي شود. در فصول سرد سال  فرد مي بايست ميوه جات و سبزي جات بيشتري را در برنامه غذايي اش جا دهد، ورزش كند، شاد باشد و روزهايش را صرفا در خانه نگذراند. حتي در كشورهاي اسكانديناوي كه نور خورشيد بسيار اندك است براي درمان افراد مبتلا به افسردگي فصلي از نوردرماني استفاده مي كنند. به اين صورت كه بيمار ساعت‌هايي از روز را در معرض نور مصنوعي يك دستگاه با شدت خاص قرار مي ‌گيرد. 

فواید خرید و نگهداری گل و گیاه در خانه

 فواید خرید و نگهداری گل و گیاه در خانه



به دلیل احتمال بروز موج پنجم کرونا، ترافیک و گرمای هوا بیرون رفتن از خانه و حضور در مکان هایی مانند گل فروشی ها، بازار گل و گلخانه های شهری کار مناسبی نیست. اما با خرید گل از گل فروشی آنلاین هم در وقت و هزینه صرفه جویی میکنید؛ هم اطلاعات مناسب از کاربرد و نگهداری گیاهان کسب می‌کنید و هم خطر حضور در جاهای شلوغ را کم کرده کرده‌اید.
 
فواید خرید و نگهداری گل و گیاه در خانه
فرهنگ استفاده از گل و گیاه در آپارتمان ها در حال گسترش است. یک گلدان ساده می‌تواند حس زندگی و طراوت را به شما منتقل کند و علاوه بر تغییر کوچک دکور خانه شما اثرات معرکه‌ای در روح‌وروان شما دارد. گل نماینده طبیعت در کاشانه انسان است. برای هدیه کردن؛ گل نماد دوستی و مشارکت است. چرا که با هدیه دادن آن زیبایی ها را با یکدیگر تقسیم می کنیم. در هر فضا و با هر متراژ قرار دادن گلدان های تزئینی در پشت پنجره برایتان نشاط آور و جذاب خواهند بود. گل‌وگیاه زیبایی منزل شما را چند برابر کرده و چشم انداز زیبایی را با هزینه های مناسب برای شما به وجود خواهند آورد. هرچند در این روزها، به دلیل احتمال بروز موج پنجم کرونا، ترافیک و گرمای هوا بیرون رفتن از خانه و حضور در مکان هایی مانند گل فروشی ها، بازار گل و گلخانه های شهری کار مناسبی نیست. اما با خرید گل از گل فروشی آنلاین هم در وقت و هزینه صرفه جویی میکنید؛ هم اطلاعات مناسب از کاربرد و نگهداری گیاهان کسب می‌کنید و هم خطر حضور در جاهای شلوغ را کم کرده کرده‌اید.

فواید وجود گل و گلدان در خانه


برخی از فواید وجود گل و گلدان در خانه عبارتند از:

 

نگهداری و خرید گلدان در محیط زندگی باعث می شود که از تاثیرات مخرب گازها و سموم مضر کاسته شود.
وجود گلهایی با رنگ های ملایم بنفش، صورتی، سفید در محیط زندگی باعث می شود که احساسات شما به سمت و سوی احساسات آرام برده شود و این یک تاثیر گلدان در محیط زندگی است.
وجود گل هایی با رنگ های گرم و تند مثل رنگ نارنجی، قرمز، زرد احساسات شما را به سمت هیجان و سرزندگی به پیش می برد.
استفاده از گلدان در اتاق نشیمن، اتاق خواب، ورودی منزل ضروری است. قرار دادن گلدان در اتاق خواب و نشیمن می تواند باعث ایجاد آرامش شود. گذاشتن آن در ورودی منزل نیز می تواند به منزله ی خوش آمد گویی به مهمانان باشد.
تصفیه کننده ی هوا به حساب می آید.
به سلامت خانواده کمک می کند.
باعث سریع تر شدن روند بهبودی در بیماران می گردد.
در یادگیری موثر است.
باعث کاهش استرس می گردد و این نیز یک تاثیر گلدان در محیط زندگی است.
گیاهان دی اکسید کربن موجود در هوا را گرفته و به اکسیژن تبدیل می کنند.
باعث ایجاد شادی و افزایش کارایی شده و حالت خوش بینانه و کارایی و خلاقیت را به ما می بخشد.
یکی دیگر از فواید خوب نگهداری گلدان در محیط زندگی این است که علائمی مثل سرماخوردگی، خواب آلودگی، استرس و سردرد کاهش می یابد.
قرار دادن گلدان در محیط زندگی باعث فراموش کردن مشکلات شده و به بهبود سلامت روحی و ذهنی افراد کمک شایانی می کند.
بیماری هایی همچون افسردگی را برطرف کرده و به اشخاص منزوی دلیل موجهی را برای ادامه ی زندگی می بخشد و این نیز یکی دیگر از تاثیرات گلدان در محیط زندگی است.
افرادی که زمان زیادی از خود را برای گیاهان می گذرانند، تمایل به داشتن رابطه ی صمیمی تری با بقیه ی افراد داشته و این حس باعث افزایش غمخواری و شفقت نسبت به دیگران می گردد.
قرار دادن گلدان در محیط زندگی باعث می شود که خستگی و احساس کسالت از خانه برطرف گردد و این نیز یک تاثیر گلدان درمحیط زندگی است.
گذاشتن گلدان گل در گوشه های تیز خانه موجب از بین رفتن انرژی منفی در آن گوشه های تیز می گردد.
نگاه کردن به گل ها باعث برطرف شدن غم و اندوه می گردد

طبق تحقیقات انجام گرفته، نگاه انداختن به گل ها باعث احساس شادی و طراوت در انسان شده و غم و اندوه را برطرف می گرداند. تماشا کردن گل ها، حالات روحی را تغییر داده و اتصال عصبی مثبتی را در مغز ایجاد می نماید. دریافت یک گلدان کوچک از گل به سرعت روحیه شما را تغییر می دهد. لبخند زدن ناگهانی به محض دریافت گلدان گل، اولین نشانه این تغییر می باشد.

با ۵ تا از گرانترین درمان های دندانپزشکی در جهان آشنا شوید

 با ۵ تا از گرانترین درمان های دندانپزشکی در جهان آشنا شوید

تسنیم

لابراتوار دندانسازی

درمان های دندانپزشکی بسیار گسترده بوده و تعدد زیادی دارند...

دندانپزشکی در ایام کرونا

درمان های دندانپزشکی بسیار گسترده بوده و تعدد زیادی دارند. معمولا ساده ترین درمان دندانپزشکی، ترمیم دندان پوسیده یا کشیدن آن است که هزینه‌های نسبتا کمتر و مناسبی در تمام دنیا دارند اما یک سری درمان هستند که به طرز عجیبی هزینه های بسیاری بالایی دارند. در این مقاله با 5 درمان دندانپزشکی که گفته می شود گرانقیمت‌ترین درمان‌ها در تمام دنیا و حتی کشور خودمان هستند آشنا خواهید شد. اگر کنجکاو هستید که این درمان ها کدامند حتما این مقاله را تا انتها بخوانید.


لمینت دندان


* حدود هزینه: 1000 تا 2500 دلار*


لمینت دندان از پرطرفدارترین درمان های دندانپزشکی در سراسر جهان است. این روش به قدری محبوب است که سن افرادی که خواهان آن هستند به زیر 20 سال رسیده است. لمینت دندان نوعی ونیر دندانپزشکی است. آن ها لایه های بسیار نازک و همرنگ دندان هستند که به جهت زیبایی و برطرف کردن عیوب ظاهری به سطح جلوی دندان ها متصل می شوند.


قیمت لمینت دندان بر اساس هر واحد یا هر دندان محاسبه می شود و به صورت حدودی هزینه هر واحد از آن در جهان می تواند به 2500 دلار برسد. جایگزین ارزان قیمت لمینت دندان ونیر کامپوزیت دندان است که از نظر زیبایی تقریبا مشابه با لمینت است ولی هزینه به مراتب کمتری در بر دارد.


هزینه لمینت دندان در ایران چقدر است؟


لمینت ها بسته به فاکتورهای مختلفی هزینه های متفاوتی دارند. آن ها به صورت حدودی در محدوده قیمت 2 تا 3 میلیون تومان هستند اما ممکن است بیشتر از این هزینه در بر بگیرند. برای اطلاع از تعرفه دقیق لمینت دندان می توانید روی کلیدواوژه قیمت لمینت دندان کلیک کنید. در صفحه باز شده جدول تعرفه لمینت درج شده و توضیحات کاملی در این خصوص ارائه شده است.


چرا هزینه لمینت دندان زیاد است؟


لمینت دندان نوعی پروسه و روش زیبایی دندان است. آن دسته از درمان های دندانپزشکی که به منظور زیبایی دندان صورت می گیرد عملاً تحت پوشش بیمه دندانپزشکی شما قرار نمی گیرد. به این ترتیب، تمام پروسه های زیبایی دندان به دلیل اینکه میبایست خودتان هزینه آن را پرداخت کنید گرانتر هستند. بنابراین این می تواند گران بودن هزینه لمینت دندان را توجیه کند.


 


ایمپلنت دندان


* حدود هزینه: 1500 تا 3000 دلار*


ایمپلنت دندان بهترین روش جایگزین دندان از دست رفته است. یک ایمپلنت از چند بخش تشکیل شده و مهم ترین قسمت آن یک پیچ از جنس تیتانیوم است که در نقش ریشه دندان از دست رفته وارد استخوان فک شده و به آن جوش میخورد. سپس اباتمنت و روکش دندان را روی آن قرار می دهند تا مبدل به یک دندان مستحکم و زیبا شود.


ایمپلنت ها طوری طراحی و کاشته می شوند که با فک شما جوش می خورند و مانند دندان طبیعی عمل می کنند. در اکثر موارد، می توانید انتظار داشته باشید که ایمپلنت های شما تا آخر عمر دوام قابل قبولی داشته باشند.


گفته می شود که هزینه اولیه کاشت ایمپلنت معمولاً بیشتر از درمان های جایگزین مانند بریج یا دندان مصنوعی است. اما اجازه ندهید برچسب قیمت بالا، شما را فریب دهد. زیرا اگرچه شما در ابتدا برای داشتن ایمپلنت هزینه بیشتری می پردازید، اما به سبب اینکه تا پایان عمر آن را خواهید داشت، در هزینه های آینده دندانپزشکی صرفه جویی خواهید کرد. این درحالی است که روش های جایگزین مانند دندان مصنوعی طول عمر و دوام کمتری دارند و مکررا روی دست شما هزینه میگذارند.


 


ارتودنسی دندان


* حدود هزینه: 3000 تا 7500 دلار*


ارتودنسی یکی از تخصصی ترین شاخه های دندانپزشکی است که متخصصان آن به مرتب کردن نامنظمی های دندانی و رفع ناهنجاری های فکی می‌پردازند. از آنجا که این درمان زمانبر است و پیچیدگی های خاص خود را دارد به عنوان یکی از گرانترین درمان های دندانپزشکی شناخته می شود. برخلاف تصور، درمان های ارتودنسی تنها مخصوص کودکان نیستند و مادامی که بیشتر دندان ها سالم باشند حتی در سنین بلا 50 سال نیز می توان ارتودنسی کرد.


چرا هزینه ارتودنسی زیاد است؟


در تمام دنیا به دلیل اینکه تجهیزات ارتودنسی گران هستند و مدت زمان درمان بیشتری دارند، هزینه آن ها نیز بسیار بیشتر از روش های مرسوم دندانپزشکی دیگر است. همچنین درمان های ارتودنسی کاملا تخصصی هستند و باید توسط ارتودنتیست انجام شوند و این متخصص نیز حق الزحمه بیشتری نسبت به دندانپزشکان دیگر میگیرد.


جراحی دهان و دندان


* حدود هزینه: 500 تا 10000 دلار*


یک سری جراحی خاص در ناحیه دهان و دندان انجام می شود که هزینه بالایی دارند و عمده دلیل گران بودن آن ها این است که پیچیده هستند، با ریسک زیادی همراهند و در کل به شیوه جراحی صورت میگیرند. مثلا جراحی فک، جراحی لثه، جراحی برای کشیدن دندان و ... تنها تعدادی از این عمل ها هستند.


روکش دندان یا تاج دندان


* حدود هزینه: 1000 تا 3500 دلار*


روکش ها از جمله کاربردی ترین پروتزهای دندانی در دندانپزشکی هستند. آن ها آخرین راه حل نجات دندان و نابودی آن هستند. اگر دندانی به قدری پوسیده باشد که نشود با پر کردن آن را احیا کرد با کمک روکش ترمیم می شود. روکش دندان معمولا پس از عصب کشی گسترده دندان استفاده می شود و به خوبی از دندان محافظت می کند. این پروتز کاربردی ظاهری مشابه با تاج دندان خودمان دارد.


یک روکش دندان ممکن است از مواد مختلفی مانند سرامیک، کامپوزیت، طلا، زیرکونیوم، استیل و .... هزینه روکش دندان بسته به ماده ای که در ساخت آن استفاده شده متغییر است ولی به هر حال جزء گرانترین درمان های دندانپزشکی در دنیا به شمار می رود. لازم به ذکر است که روش جایگزین روکش می تواند بیلداپ دندان با ونیر کامپوزیت نیز باشد.


چرا قیمت روکش دندان زیاد است؟


از نظر پولی، روکش های دندانی به اندازه بسیاری از درمانهای دیگر هزینه ندارند ... اما به نظر می رسد گران تر هستند زیرا هزینه آنها بیش از پرکردن معمولی دندان است و در اکثر برنامه های بیمه ای اصلا پوشش داده نمی شوند. در نتیجه، مردم تمایل دارند که نصب آنها را به مدت طولانی تری به تعویق بیندازند.

نقش رسانه ملی در شناخت موسیقی و پیامدهای فرهنگی آن

 

نقش رسانه ملی در شناخت موسیقی و پیامدهای فرهنگی آن


آموزشگاه سلفژ غرب تهران

تهران- ایرناپلاس- رویدادهای موسیقی چون جشنواره ملی موسیقی جوان در حالی برگزار و داوری شده و خاتمه می‌یابند که به ندرت و یا اصلا از طریق صداوسیما به عنوان رسانه ملی منتشر نمی‌شوند و به این عملکرد رسانه ملی نقدهایی وارد شده است.

شستشوی فرش ترک

به گزارش ایرناپلاس، تلویزیون به عنوان رسانه فراگیر، ارزان و در دسترسِ مردم می‌تواند به نوعی فرهنگ و هنر هر سرزمینی را توسعه و ارتقاء دهد؛ آنگونه که گویی همه مردم در یک مدرسه همگانی تاثیرپذیری دارند.


در این میان موسیقی به سبب جذابیت‌هایی که دارد و ارتباطی که مردم با آن برقرار می کنند، می‌تواند به عنوان یکی از ارکان مهم فرهنگی مورد حمایت و توجه رسانه ملی قرار گیرد.


در واقع این رسانه با تولید برنامه‌های گوناگون موسیقایی و پخش آثار بزرگان و پیشکسوتان این عرصه می‌تواند نقش‌ مهمی در حفظ و زنده نگه‌داشتن موسیقی اصیل و با محتوا و کیفیت را ایفا کند.


اما این رسانه در ساخت برنامه هایی از این دست فعال نبوده و یا حضور بسیار ضعیفی دارد چنانکه همواره با کمبود چنین محتواهایی روبه‌رو است. البته در مواردی برنامه‌های خوبی در حوزه موسیقی در این سالها به روی آنتن رفته است اما به دلیل حمایت نکردن از آن بعد از مدتی قطع شده‌اند.


هفته گذشته هم حمیدرضا اردلان پژوهشگر موسیقی نواحی و آهنگساز که چندین دوره نقش مشاور و داور بخش موسیقی نواحی جشنواره موسیقی جوان را عهده دار است از عدم توجه رسانه ملی به برگزاری رویداد مهمی با عنوان جشنواره ملی موسیقی جوان انتقاد کرد.


وی در این‌ باره گفت: «صدا و سیما مشغول امور سیاسی است و از چنین رویدادهایی غفلت می‌کند. مدیران تلویزیون از تاثیر چنین جشنوارهایی بر رشد معرفت شنیداری جامعه غفلت دارند و آن را به‌عنوان یک رویداد ملی جامع، ضبط و پخش نمی‌کنند.»


وی گفت : «اگر بخواهیم فراگیری درصورت این رویداد وقوع یابد، ضرورت دارد که رسانه‌ها کمک کنند، مطمئنم محتوای جشنواره موسیقی جوان به‌طور کلی منش صدق دارد و درمیان هنرمندان موسیقی راه فراگیری می‌رود.»


اما به راستی تلویزیون تا چه اندازه بر سلیقه مردم در انتخاب موسیقی ارزشمند و ایرانی تاثیر می‌گذارد؟ آیا این رسانه در این سالها واقعا از پخش و تولید برخی برنامه‌های موسیقایی و پوشش برنامه‌ها غفلت کرده است و اگر چنین است در کدام بخش‌ها بوده است؟


در همین موضوع با هوشنگ جاوید، پژوهشگر موسیقی نواحی به گفت‌ وگو پرداختیم.


اندک بودن میزان مصرف موسیقی ایرانی در شبکه‌های تلویزیون


ایرناپلاس: نقش صدا و سیما و برنامه‌های تلویزیونی در گرایش مردم به سمت موسیقی ایرانی چقدر است و نظارت‌ها چگونه می‌تواند بر کیفیت آثار موسیقایی تلویزیون و دیگر تولیدات اثرگذار باشد؟


هوشنگ جاوید: دو نوع شورا در حوزه شعر و موسیقی کشور داریم که به صورت پیشینی نظارت دارند. ایراد این نوع نظارت آن است که نوع‌آوری، تفکر و اندیشه صحیح نسبت به موضوعات را از هنرمند می‌گیرد. اما به اعتقاد من اگر نظارتی وجود داشته باشد باید به صورت پسینی باشد.


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نزدیک به ۱۰ سال است که نهادی به نام دفتر صیانت از هنر و هنرمند ایجاد کرده است. اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخواهد قوی عمل کند باید وظایفی را به این دفتر بسپارد و نظارت‌های پیشین را کنار بگذارد.


باید دیگر به نظارت موسیقی و شعر نیاز نداشته باشند و دست هنرمند را باز بگذارند. یعنی هنرمندان آثاری را که فکر می‌کنند برای جامعه خوب و مناسب است، تولید کنند.


به طور قطع عده‌ای به این تولیدات زمانی که به بازار بیایند، نقد دارند و همانطور که برخی برای بعضی از تولیدات موسیقی‌ نقد می‌نویسند به همان اندازه برخی از دستگاه‌های فرهنگی هم ممکن است نقد داشته باشند که اگر نسبت به آثار تولیدی نقد و مشکل جدی داشته باشند می‌توانند به دفتر صیانت شکایت ببرند و با بیان ادله‌هایشان نسبت به آن آثار شکایت نمایند.


در آنجا تهیه‌کننده و هنرمند یا شاعر دفاع می‌کند که ممکن است برنده یا بازنده هم شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این نظارت پسین تمام اتهام‌هایی که در حال حاضر از جاهای مختلف به آن وارد می‌شود را از خود مبرا می‌کند و به عنوان یک داور عادل آثار هنرمندان و منتقدان را قضاوت و داوری می‌کند که به نظر من این بهترین راه است.


البته صدا و سیما علاوه بر نظارت پیشینی، نظارت پسینی هم دارد. یعنی شعر را بعد از تایید و زمانی که در اثری به کار برده می‌شود توسط گروه نظارت بررسی می کند که آیا درست ترکیب شده یا خیر و آیا موسیقی برای آن شعر مناسب است یا خیر.


این شکل از نظارت جلوی نوآوری صحیح و اندیشه را می‌گیرد و یک سویه عمل می‌کند. به همین دلیل است که به تعداد بینهایت؛ شعرهای عاشقانه کم‌محتوا داریم که بیشتر در بخش موسیقی سّبُک جامعه حرکت می‌کنند. اما نقش صدا و سیما در این میان چیست؟


باید گفت که میزان مصرف موسیقی ایرانی یا به عبارت دیگر آن چیزی که به عنوان موسیقی ردیف و دستگاه و موسیقی نواحی و مناطق می‌شناسیم در شبکه‌های اصلی صدا و سیما بسیار اندک است.


ضعف رسانه ملی در شناخت موسیقی


ایرناپلاس: چه دلایلی باعث می‌شود که کیفیت آثار موسیقایی به این اندازه کاهش پیدا کند که شاهد پخش برخی از آنها در رسانه‌ای مانند تلویزیون هستیم؟


جاوید: موسیقی امروزی، موسیقی فرنگی را در ذهن جامعه ایرانی جا می‌اندازد و این افراد در گروه نظارت چه بالادستی و چه پایین‌دستی به جای اینکه به این‌ قسمت مساله فکر کنند مسیر را اشتباه می‌روند و بیشتر متن را محور موضوع قرار می‌دهند.


به نوعی خوبی و بدی یک اثر را از روی متن داوری می‌کنند در حالی که این کار کاملا غلط است. درواقع خوبی و بدی یک اثر در تلفیقی است که صورت می‌گیرد. باید بررسی کرد که تا چه اندازه موسیقی فرنگی به وسیله متن ایرانی و فارسی به خورد ذهن مخاطب داده می‌شود.


این موسیقی پاپ که می‌شنویم و رنگ و لعابی که به آن می‌دهند، ایرانی نیست. استادان بزرگ موسیقی ایران بارها اینها را گوشزد کردند، اما قبل انقلاب دولت وقت گوش نداد و در انقلاب هم این قضیه وارونه شد و بعد از ۵ الی ۶ سال بعد از انقلاب و در اواخر دوره جنگ، شاگردان همان افرادی که موسیقی‌های ایرانی را ترویج می‌کردند، روی کار آمده و همان شکل‌ها را ترویج نموده و خیلی سعی کردند بگویند این موسیقی‌ها بهتر است.


در واقع بسیاری از دست‌اندرکاران صدا و سیما و تهیه کنندگان رسانه ملی در شناخت موسیقی ضعف دارند و به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند. چون سالهاست حتی در تلویزیون و دانشکده صدا و سیما، موسیقی تدریس نمی‌شود و تدریس آن را حذف کرده‌اند به همین دلیل شناختی از موسیقی ندارند، در نتیجه بر اساس سلیقه عمل می‌کنند.


آثاری که از این رسانه پخش می‌شود برای جامعه ما که مدعی یک جامعه انقلابی و حماسی هستیم در بسیاری موارد ناشایست است و همین مساله برای مخاطب مشکل‌آفرینی می‌کند. اگر به ذات این موسیقی نگاه کنید می‌بینید که این موسیقی با ادوات خود دارای بالاترین معنویت درک و دریافت بوده است.


اگر غیر از این بود پس از اسلام برای این موسیقی، سه هزار رساله توسط حکمای اسلامی نوشته نمی‌شد. به هر حال آن افراد که نیاکان ما به حساب می‌آیند در بخش هنر، انسان‌های بی‌سوادی نسبت به دین نبودند و علاوه بر دین و مذهب هنر را هم می‌شناختند. درباره بند بند موسیقی ایرانی رساله‌ها و خطابه‌های مذهبی مثبت نوشته‌اند.


جای خالی پیشکسوتان و جوانان با استعداد در تلویزیون


ایرناپلاس: با یک بررسی ساده متوجه می‌شویم که ساخت برنامه‌های موسیقی‌محور در تلویزیون بسیار اندک است، علاوه بر آن یکی از داوران جشنواره ملی موسیقی جوان از غفلت تلویزیون از این رویداد انتقاد کرده، به اعتقاد شما این غفلت و انتقادها بیشتر در چه بخش‌هایی قابل مشاهده است؟


جاوید: احساس و سلیقه ما با خط مشی واقعی یک رسانه متفاوت است. بر طبق سلیقه، منِ پژوهشگر علاقه دارم که همه اتفاقات موسیقی از رسانه پخش شود. البته در جشنواره‌هایی که برگزار می‌شود بسیاری از شرکت‌کنندگان و مخاطبان از نوع داوری‌ها گلایه داشته‌اند که تا چه اندازه صحیح است، نمی‌دانیم.


اما اگر این رویداد از رسانه پخش شود ممکن است بهانه‌های متفاوتی دست افراد و جریان‌ها بدهند و در این شرایط یک رویداد هنری تبدیل می‌شود به عرصه برخوردهای سیاسی. تلویزیون.


در برخی از برنامه‌هایش ممکن است به جوانان میدان دهد. اما کمبود و خلاء اجرای صرف موسیقی در رسانه ما وجود دارد.


می‌توانستند این مشکل را حل کنند و بسیار هم ساده بود اما متاسفانه نکردند. برای مثال یک زمان برنامه «تماشاگه راز» که با همت برادران مناجاتی تولید و پخش می‌شد، خدمت بزرگی به تبلیغ موسیقی ایرانی کرد آن هم در بحبوحه‌ای که موسیقی داشت فراموش می‌شد.


هنرمندان درجه یکی در این برنامه حضور پیدا کردند که در حال حاضر هیچ‌ یک از آنان در این رسانه دیده نمی‌شوند.


در «تماشاگه راز» یک خواننده و یک یا چند نوازنده می‌آمدند و برنامه اجرا می‌کردند. در واقع برنامه‌ای سنگین و وزین بود که کسی هم اعتراض نداشت. اما متاسفانه این رسانه همین را هم از مردم دریغ کرد. تلویزیون در حال حاضر هم می تواند برنامه‌هایی از این دست را ارائه دهد ومفهوم معنوی موسیقی ایرانی را می‌شود از رسانه دید و شنید اما تا وقتی که اجرا نشود سودی ندارد.


در حال حاضر به فراغ و هجران آواز ایرانی دچار شده‌ایم. پیشکسوتان بسیاری در این عرصه داریم که سالهاست چهره‌ای از آنها از این رسانه پخش نشده است. برای مثال هنرمندی مانند حسین علیشاپور سالها زحمت کشید اما در این ۲۰ سال گذشته یک تصویر هم از ایشان در این رسانه دیده نشده است.


به راستی چرا این رسانه از این افراد استفاده نمی‌کند و آنها را به کار نمی‌گیرد. جوانان بااستعداد بسیاری در این زمینه هستند که آواز ایرانی را خوب فرا گرفته‌اند اما جایی برای ارائه‌اش ندارند.

فرشبافان زنجانی از مرکب تیزپای بیمه جامانده اند

 فرشبافان زنجانی از مرکب تیزپای بیمه جامانده اند

 

زنجان – ایرنا – بیش از ۳۷ هزار بافنده فرش در زنجان با مشکلات متعددی مواجه هستند که بیمه یکی از مسایل مهم و دغدغه اساسی آنان است.

قالیشویی شهران

به گزارش ایرنا، حمایت از قالیبافان و هنرصنعت فرش دستباف و اجرای قانون بیمه از خواسته های مهم این قشر زحمتکش محسوب می شود.

قالیشویی سرخه حصار

وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک در جلسه ای سال ۱۳۸۸بنا به پیشنهاد وزارتخانه‌های رفاه و تامین اجتماعی و بازرگانی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت آیین‌نامه اجرایی قانون بیمه‌های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه‌دار (کددار) را تصویب کردند.


این آیین نامه در سال ۱۳۸۸ مصوب و تا سال ۱۳۹۲ اجرایی شد که بر اساس آن مقرر شد ۴۵۰ هزار نفر از این فعالان بیمه شوند و ظرف ۱۰ سال از زمان تصویب مصوبه، هر سال ۱۰۰ هزار نفر وارد این چرخه شده و تحت پوشش بیمه قرار گیرند.


متاسفانه از سال ۱۳۹۲ به بعد علاوه بر افرادی که سال ها در صف بیمه بودند و نتوانستند از مزایای بیمه بهره مند شوند، بنا به دلایل مختلفی از جمله مثل عدم واریز مبلغ بیمه در همان روز مقرر و یا عدم حضور هنگام مراجعه بازرس، قطع شد.


حال، احیای بیمه بافندگان فرش و تحت پوشش قرار گرفتن بافندگانی تاکنون نتوانسته اند بیمه شوند از خواسته مهم فعالان و زحمت کشان این صنف است که با ادعای مسدود شدن سایت نتوانسته اند در این خصوص موفق شوند.


۳۷ هزار زنجانی بافنده فرش، منتظر بیمه اند


رئیس اتحادیه بافندگان فرش استان زنجان گفت: در حال حاضر در استان حدود ۴۰ هزار بافنده فرش خانم و آقا در سطح استان داریم که از این تعداد حدود سه هزار نفر نیز بیمه دارند.


صمد نجفی ادامه داد: از میان بیمه شده ها نیز بیمه تعدادی قطع شده بود.


وی ادامه داد: در مرحله شیوع ویروس کرونا بیمه هشت نفر و در موج دوم بیمه ۱۱ نفر برقرار شد.


به گفته رئیس اتحادیه بافندگان فرش استان زنجان، در موج سوم بیمه پنج نفر از بافندگان فرش قطع شده بود که این مشکل تاکنون رفع نشده است.


نجفی، شایعه بیمه سایر مشاغل به نام بافندگان فرش را رد کرد و افزود: هیچ یک از دیگر مشاغل استان زنجان به نام بافندگان فرش بیمه نشده اند.


وی، بافندگان فرش را پایین ترین قشر جامعه، کم درآمدترین و پرجمعیت ترین خانواده ها بیان کرد و افزود: این قشر که از تولید کنندگان جامعه هستند نیازمند حمایت جدی مسئولان هستند که تاکنون هیچ توجهی نشده و حتی بیمه آنها نیز قطع شده است.


بافندگان فرش زنجان حامی ندارند


رئیس اتحادیه بافندگان فرش استان زنجان گفت: قیمت مواد اولیه فرش آنقدر افزایش یافته است که با فروش آن همخوانی ندارد، بافنده فرش این مواد را با نرخ بالاتری خریداری کرده و به امید اینکه با قیمت مناسبی بفروشد، اقدام به بافت می کند.


نجفی اظهار داشت: هنگام فروش برای بافنده حتی پول کارگر هم باقی نمی ماند در حال حاضر کارگران ساختمانی روزانه با نرخ ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان فعالیت می کنند، فرشباف روزانه کمتر از ۱۰۰ هزار تومان درآمد دارد.


وی با تاکید بر اینکه مواد اولیه فرش در دست سرمایه دار است، ادامه داد: بافنده از قشر طبقه پایین است این مواد را با نرخ منصفانه ای ارائه نمی دهد و روزانه بر قیمت آن اضافه و گرانتر عرضه می کند.


رئیس اتحادیه بافندگان فرش استان زنجان گفت: خریدار فرش نیز سرمایه دار است که یک تخته فرش را با ۲ میلیون تومان از بافنده خرید و با چهار میلیون تومان می فروشد.


به گفته نجفی، بافنده پس از بافتن فرش بلافاصله آن را برای فروش در بازار عرضه می کند تا بتواند هزینه های زندگی خود را جبران کند که این نرخ های متفاوت همخوانی ندارد و این قشر همیشه متضرر و سود تلاش وی به جیب سرمایه دار می رود.


وی تاکید کرد: تاکنون از تولید کننده و بافنده فرش در استان زنجان حمایتی نشده است که ۴۰ هزار بافنده فرش در استان نیازمند حمایت مسئولان هستند.


رئیس اتحادیه بافندگان فرش استان زنجان با بیان اینکه در دوران کرونا تسهیلاتی برای حمایت از این قشر پرداخت نشد، گفت: از بین این همه بافنده و فعال در تولید فرش استان فقط ۲۰ تا ۴۰ نفر توانستند این تسهیلات را دریافت کنند.


نجفی، علت عدم پرداخت تسهیلات کرونایی برای سایر فعالان در این عرصه را اعلام اتمام بودجه از سوی بانک ها و اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی بیان کرد که هر کدام مسئولیت را به گردن دیگری انداختند.


بیمه کارگرانم قطع شد


علی شیر اسمخانی یکی از تولید کنندگان فرش زنجان از عدم حمایت مسئولان استان گفت که بسیاری از بافندگان فرش حتی نمی توانند هزینه های زندگی خود را جبران کنند.


وی ادامه می دهد: خود ما که تولید کننده هستیم و هم بافنده ها در عذاب هستیم که مشکل بیمه و دریافت در تسهیلات دارند و اما کسی جوابگو نیست.


این تولید کننده فرش یادآوری کرد: در حال حاضر ۸۰ نفر از معتادان بهبود یافته از اعتیاد را در کارگاه فرش بافی خود مشغول به کار کرده ام.


اسمخانی دریافت تسهیلات بانکی با سود کم را یکی از تقاضاهای بافندگان فرش بیان کرد و افزود: تاکنون مدیر کل بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) استان به این کارگاه مراجعه کرده اند اما تاکنون هیچ اقدامی نکرده اند.


وی اظهار داشت: در ۱۰ سال گذشته ۴۰ نفر بافنده در استان داشتم که این رقم در زمان حاضر به ۸۰ نفر رسیده اند و این بهبود یافته ها را چنگ و دندان نگهداشته ام چرا که اقدام به ریزش نیرو کنم دوباره به دنبال مواد مخدر خواهند رفت.


این تولید کننده فرش زنجانی تاکید کرد: ۱۱ سال برای نیروهایم زحمت کشیده ام و در حال حاضر پاک هستند که همه صاحب زندگی هستند و فرزندان آنها مرا پدربزرگ صدا می زنند.


اسمخانی با تاکید بر اینکه با این تعداد نیرو در حال حاضر بیشتر متضرر می شوم و سودی در زمان حاضر ندارم، ادامه داد: در قبال این ضرر به فکر آینده خانواده ها و فرزندان این کارگران هستند.


وی خاطرنشان کرد: معاون هماهنگی امور اقتصادی نیز همراهی سایر مسئولان استانداری از کارگاه فرشبافی بازدید کرده اند اما تاکنون هیچ لطف، حمایت و تسهیلاتی نداشته اند.


این تولید کننده فرش زنجانی اضافه کرد: بارها و بارها با مدیر کل تامین اجتماعی استان در این خصوص برقراری مجدد بیمه کارگران رایزنی کرده ایم اما تا این لحظه هیچ نتیجه ای نداده است.


وی ادامه داد: کارگری که از نوجوانی فرش باف است بیمه اش قطع شده و هنگام مریضی که در بیمارستان بستری بود هزینه آن بدون بیمه ۱۵ میلیون تومان پرداخت شد.


این تولید کننده فرش زنجانی گفت: علت عدم برقراری بیمه فرشبافان زنجانی قطعی سایت از سوی مدیر کل تامین اجتماعی استان بیان شده است.


اسم خانی افزود: مسوولان به جای حمایت از بنده که بهبود یافته های از مواد مخدر را نجات داده و اجازه فروپاشی خانواده های آنها را نداده ام و در تلاش بودم تا فرزندانشان فرزند طلاق نباشند، بیمه آنها را نیز قطع می کنند.


 

 

 

آشنایی با خواص گل مغربی

 

آشنایی با خواص گل مغربی

 

گل فروشی آنلاین


گل مغربی و به ویژه روغن آن برای بدن فواید زیادی دارد.


لمینت ایمکس


به گزارش فرتاک نیوز،

گل مغربی از گیاهان فیتواستروژنیک است. روغن گل مغربی را می توان گرفت. درواقع اثرات روغن گل مغربی روی سلامتی بدن به اثبات رسیده است. از جمله فواید مهم روغن گل مغربی روی هورمون های زنانه است و روغن گل مغربی می تواند سندرم تخمدان پلی کیستیک را درمان کند. در ادامه نکات طلایی درباره گل مغربی و خواص آن را بخوانید.


گل مغربی با نام عمومی Evening primrose که در عربی حشیشه الحمار نامیده می شود. گل مغربی یک گیاه زیبا و با خواص درمانی فراوانی است که ما در این مقاله سعی داریم شما را با خواص گل مغربی آشنا کنیم.


گیاهی است دو سال به ارتفاع حداکثر تا 5/1 متر،برگ هایی بزرگ، ساده، دندانه دار و با کنار موج دار دارد. اندام هوایی این گیاه پوشیده از تار است. گل ها درشت، قیف مانند و به رنگ زرد روشن هستند که چهار کاسبرگ دارند. یکی دیگر از ویژگی های خواص گیاه گل مغربی این است که هر گل چهار پرچم کوتاه و چهار پرچم بلند دارد و کاسبرگ های گل به گلبرگ نچسبیده اند و به سمت پایین خمیدگی دارند. و همچنین ریشه این گیاه، گوشتدار و به رنگ قرمز می باشد. از خواص گل مغربی می توان به انواع امراض عفونی، رفع امراض پوستی، بهبود سریع زخم و رفع التهاب اشاره کرد فواید گل مغربی برای رفع مسمومیت با نوشیدنی های الکلی، تصلب شرائین و امراض ناشی از اختلالات کبدی مفید خواهد بود. گل مغربی احتمالا از آمریکای شمالی به دیگر نقاط راه یافته و چون گل ها هنگام غروب شکفته می شوند، به گل مغربی معروف است. قسمت مورد استفاده گیاه اکثرا ریشه و دانه ی آن است. دانه ها حدود 20 درصد روغن دارند که به روغن گل مغربی شناخته شده اند. این گیاه در ایران نمی روید، ولی محصولات روغن آن در فراورده های مهمی استفاده می شود.


موارد استفاده از گل مغربی به صورت روغن و کپسول یا قرص این گیاه دارویی می باشد. در ادامه این متن به ارائه توضیحات کاملی از هر یک از این موارد می پردازیم.


آشنایی با خواص روغن گل مغربی:


خواص روغن گل مغربی حاوی دو نوع ماده مغذی است:گاما لینولینک اسید(GLA) و لینولنیک اسید. هرد ماده مغذی دارای اسید های چرب امگا 6 هستند که به جذب اینولین کمک می کند. اینولین :ساختاری است که سلول های ما را می سازد. این ماده بافت پوست را بهبود می بخشد، اعصاب را بهتر می کند،هورمون ها را تنظیم می کندو از التهاب جلوگیری می کند. این روغن از دانه های گل های مغربی در آمریکای شمالی به دست می آید.


گل های زردی که روغن آنها می تواند به رفع مشکلاتی همچون بواسیر، کبودی،دردهای گوارشی و زخم گلو کمک کند. خواص روغن گل مغربی دارای مقدار زیادی اسید چرب است . اسید چرب در دیگر گیاهان به ندرت یافت می شود. این اسید چرب در تنظیم هورمون های بدن موثر می باشد و به همین دلیل بیشترین تاثیر را روی بافت سینه ها دارد. کم شدن نشانه های سندروم پیش قاعدگی،یائسگی، اندومتریوز و پستان فیبروکیستیک از کار کردهای اسید چرب موجود دراین گیاه می باشد. روغن گل مغربی علاوه بر اینکه باعث حساسیت سینه ها پیش از قاعدگی شده، با علائم روده تحریک پذیر مبارزه می کند و التهاب های ناشی از اندومتریوز را کاهش می دهد. در افرادی که سینه های فیبروکیستیک دارند، این دارو موجب کم شدن التهاب پستان و جذب ید بیشتر خواهر شد.


ترکیبات مهم روغن گل مغربی:


دانه های گل مغربی حاوی 14 درصد روغن ثابت به نام اوی نینگ پرایم روزاویل یا OEP است. این روغن 50 تا 70 درصد سیس لینولئیک اسید و 7 تا 10 درصد سیس گامالینولنیک اسید(GLA) در خود دارد. خواص گل مغربی در شرایط سنی و آب و هوایی مختلف دارای مقادیر مختلفی از GLA است. و همچنین در این گیاه ترکیب سیس 6 و 9 و 12 اوکتاتری انولیک اسید وجود دارد.


مهم ترین اثرات گل مغربی:


کاهش دهنده کلسترول، آرام بخش، ضد سرطان، ضد تصلب شرائین، ضد آلرژی، ضد التهاب، کاهش دهنده ی پرفشاری خون و قابض از مهم ترین اثرات خواص گل مغربی به شمار می روند.


درمان ریزش مو با خواص گل مغربی


خواص روغن گل مغربی یک مکمل تغذیه ای بسیار عالی و سرشار از اسید های چرب ضروری است که برای درمان کم کاری تیروئید موثر است. این گیاه از ریزش موی بیش از حد جلوگیری می کند.


روغن گل مغربی و از بین بردن آکنه


با کمک روغن گل مغربی، التهاب و دردی را که مصرف دارویی ضد آکنه و جوش آکوتان در نواحی لب ایجاد می کند از بین ببرد و می تواند رطوبت پوست را حفظ کند. خواص روغن گل مغربی با کاهش التهاب پوستی و سلول هایی که باعث ایجاد زخم می شوند آکنه های پوستی را ازبین میبرد.


روغن گل مغربی و آرتریت روماتوئید:


یکی دیگر از خواص گل مغربی آرتریت روماتوئید است. بیماری آرتریت روماتوئید با عوامل ژنتیکی، محیطی و هورمونی پدید می آید. مطالعات روی افراد مصرف کننده این روغن ثابت کرد، این بیماران پس از مصرف گل مغربی بهبود نسبی یافته اند.


روغن گل مغربی و بیماری MS :


تحقیقاتی نشان داده شده اند که استفاده از رژیم های حاوی LA بهبود مختصری در افراد مبتلا به MS ایجاد می کند،زیرا این گونه افراد ناهنجاری متابولیسم EFA وجود دارد.


کاهش درد پستان با روغن گل مغربی:


یکی از مهم ترین خواص گل مغربی کاهش درد پستان است. که بعضی از زنان در دوران قاعدگی و قبل از آن، دچار درد ناحیه پستان ها می شود و ظاهرا مصرف خواص روغن گل مغربی می تواند درد سینه را کاهش دهد مصرف روغن گل مغربی یا ترکیب این روغن و ویتامین E به مدت شش ماه می تواند باعث کاهش دردهای دوره ای سینه در زمان قاعدگی شود برای استفاده از این روغن در جهت کاهش درد پستانت می توان به مدت شیش ماه، روزانه یک تا سه گرم یا 2.4 میلی متر از آن مصرف کرد.


سلامت پوست با خواص روغن گل مغربی:


خواص روغن گل مغربی برای درمان عارضه های پوستی مثل اگزما و پسور یازیس، سوزش، آلرژی و قرمزی و خارش پوست تاثیر میگذارند.


آشنایی با خواص قرص گل مغربی:


قرص این گیاه برای رفع مشکلات زنانه قبل از عادت ماهیانه بسیار موثر است و باعث کم شدن درد سینه ها و برطرف کردن مشکلات ناشی از یائسگی موثر باشد. و همچنین خواص قرص گل مغربی برای رفع سردرد های مزمن استفاده بسیار و موثر خواهد بود و مردانی که به اختلالات نعوظ یا نتوانی جنسی مبتلا هستند میتوانند از این قرص استفاده کنند .مبتلایان به امراض قندی، قلبی و عروقی نیز می توانند به این دارو روی بیاورند. و همچنین انواع امراض ناشی از کم کاری کبد با استفاده از این دارو درمان خواهند شد که از خواص گل مغربی می باشد.


چه کسانی از روغن گل مغربی و قرص آن نباید استفاده کنند؟


افرادی که داروهای افزایش دهنده خونریزی مانند کلوپیدوگرل و وارفارین استفاده می کنند باید در مصرف این گیاه احتیاط نمایند.و همچنین مصرف همزمان این دارو همزمان با دارو های ضد تشنج باعث شدت یافتن این بیماری خواهد شد.


عوارض جانبی:


تا کنون عوارضی از مصرف روغن گل مغربی دیده نشده است. از سال 1970 این روغن روزانه 1000 تن در کشور های مختلف استفاده می شود.


خواص دارویی گل مغربی:


مصرف قرص گل مغربی برای مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی و عروقی مفید می باشد.


کپسول خواص گل مغربی به درمان بیش فعالی کودکان کمک می کند.


استفاده از این قرص به تنظیم هورمونی بدن کمک کرده و در پیشگیری از ایجاد سرطان سینه موثر است.


استفاده از این قرص باعث کاهش درد می شود و در درمان سردرد های مزمن مفید است.


استفاده از این قرص درمان بیماری های ناشی از کم کاری کبد تاثیر دارد.


از قرص گیاه گل مغربی به عنوان یک مکمل دارویی در تامین نیاز بدن به اسید های چرب ضروری استفاده می شود.


برای رفع مشکلات ناشی از افزایش سن همچون درد مفاصل ،آرتروز و … استفاده از این قرص به عنوان مکما توصیه می شود.


نکته مهم درمورد خواص روغن گل مغربی:


خواص روغن گل مغربی را نباید خانم های باردار استفاده کنن زیرا باعث سقط جنین می شود.


صفحه قبل 1 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 صفحه بعد