x تبلیغات
onlinetabliq

تشریح عوامل شکست پروژه تهدید امنیت ایران

 رئیس قوه قضائیه گفت: در قضایای اخیر تلاش شد افراد و عناصر کم گناه و نادم و پشیمان با لحاظ ترتیبات قانونی، زودتر آزاد شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، امروز در نشست شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به توطئه‌های طراحی شده از جانب دشمنان ایران اسلامی جهت ضربه زدن به امنیت کشور در قضایای اخیر، اظهار کرد: مردم متدین و با بصیرت ایران اسلامی یک بار دیگر دشمن را در رسیدن به هدفش که همان ناامن کردن کشور بود، ناکام گذاشتند؛ این ناکامی دشمن برای او گران تمام شد؛ در این قضایا دشمن تمام قد آمده بود که امنیت کشور و مردم ما را برهم بزند.

مقالات بیشتر:بهترین روانشناس کودک و نوجوان در آریاشهر

رئیس قوه قضائیه با اشاره به عوامل شکست و هزیمت دشمن در اجرا و پیشبرد پروژه تهدید امنیت ایران اسلامی در اتفاقات اخیر، گفت: مردم بصیر و هوشیار و ولایتمدار ایران اسلامی به سرعت به پشت‌پرده اتفاقات و قضایای اخیر پی بردند و متوجه شدند که برخی مسائل مطرح شده صرفاً بهانه است و هدف دشمن و عوامل او مقوله و موضوع دیگری است؛ لذا به هیچ وجه با دشمن همراهی نکردند؛ همچنین مسئولان و متولیان انتظامی، امنیتی و قضایی نیز در این قضایا به صورت مطلوب به وظایف خود عمل کردند.     

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: در این میان نکته مهم‌تر، هدایت‌های مقام معظم رهبری بود که نقشه‌های دشمنان را به درستی برای مردم تفهیم و تبیین کردند و با کلام نافذ و نافع خود، توطئه‌های دشمنان را خنثی گرداندند.

وی با اشاره به اقدامات احمقانه‌ و جاهلانه‌ای که دشمنان و عوامل آنها در قضایا و اغتشاشات اخیر انجام دادند، گفت: حماقت‌ها و سبک مغزی‌های دشمنان و عوامل آنها و انجام اقداماتی نظیر آتش زدن قرآن و پرچم ایران و برداشتن حجاب از سر زن هموطن با زور و بیان الفاظ و عبارات رکیک و زشت از جمله مواردی بود که سبب شد مردم فهیم و بصیر ایران به سرعت به ماهیت این قضایا پی ببرند و متوجه شوند که عناصر حاضر در این اتفاقات دوستدار و حامی زنان و مردان ایرانی نیستند و با مفهوم و مقوله حقوق بشر هم بیگانه‌اند. 

حجت الاسلام محسنی اژه ای از اقدامات مسئولان قضایی در مراجع و مراکز مختلف که برای رسیدگی به اتفاقات اخیر علی‌رغم حجم بالای کار روزمره، تلاش شبانه‌روزی مصروف کردند، تقدیر به عمل آورد و اظهار کرد: در قضایای اخیر تلاش شد افراد و عناصر کم گناه و نادم و پشیمان با لحاظ ترتیبات قانونی، زودتر آزاد شوند.

وی ادامه داد:  با وصف اینکه الزاماتی قانونی برای مقامات قضایی از حیث رسیدگی‌ها، ابلاغ‌ها، فاصله بین کیفرخواست و ارائه آن به دادگاه و تعیین وقت دادگاه وجود دارد، همکاران قضایی ما ضمن التزام به موارد قانونی، تلاش کردند تا در حدود کمتر از یک‌ ماه کیفرخواست بسیاری از عناصر اغتشاشات و قضایای اخیر را صادر و به دادگاه ارسال کنند؛ این پرونده‌ها در دادگاه تعیین وقت شده است و رسیدگی به برخی از آنها نیز شروع شده است؛ در هفته جاری نیز در محاکم تهران وبرخی استان‌ها نیز رسیدگی به پرونده برخی دیگر از عناصر اغتشاشات اخیر شروع می‌شود.   

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: محاکمه کسانی که در قضایای اخیر مرتکب جنایت شدند و با عناصر ضدانقلاب در داخل و خارج و بیگانگان مرتبط بودند، با دقت و طبق قانون انجام خواهد گرفت و این افراد وفق قانون مجازات خواهند شد و این مجازات بازدارنده خواهد بود. 

 

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز با اشاره به جلسه اخیر خود با جمعی از متخصصین و نخبگان رشته‌های مختلف علمی، دانشگاهی، اقتصادی و صنعتی، به یکی از موارد مطروحه در جلسه مزبور ناظر بر ضرورت جذب و بکارگیری افراد متخصص برای سمت‌ها و مناصب تخصصی اشاره کرد و اظهار کرد: باید امور و مدیریت‌ها را به متخصصین واجدشرایط سپرد؛ بعضاً مشاهده می‌شود که برخی کارها و مدیریت‌ها به افراد غیرمتخصص سپرده می‌شود؛ قطعاً در اینصورت کار به درستی پیش نمی‌رود؛ لذا تخصص‌گرایی و بکارگیری و گماردن افراد متخصص در سمت‌ها و پست‌ها امری لازم و ضروری است و این مهم نیز باید بیش از پیش در دستگاه قضایی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به حضور اخیر خود در جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور برای دومین بار طی یک سال اخیر، ضمن تقدیر از خدمات و زحمات حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضوی‌مقدم رئیس این دیوان و معاونان وی و قضات شریف این مرجع معظم قضایی، بیان کرد: ورودی پرونده‌ها به دیوان عالی کشور رو به افزایش است.

وی افزود: برای این موضوع باید چاره‌جویی شود؛ یکی از تدابیر و علاج‌ها در این قضیه توجه هر چه بیشتر و اهتمام تام محاکم و دادگاه‌های بدوی در صدور آراء و احکام متقن و محکم است؛ بدون تردید اتقان هر چه بیشتر آراء و احکام دادگاه‌های بدوی هم برای مردم سودمند و نافع است و هم موجبات تقلیل ورودی پرونده‌ها به دیوان عالی را فراهم می‌آورد.

حجت الاسلام محسنی اژه ای افزود: در راستای کاهش ورودی پرونده‌ها به دیوان عالی کشور اقداماتی انجام گرفته و از حیث نیاز به قانون نیز پیشنهاداتی از سوی خود دیوان عالی واصل شده که این پیشنهادات به معاونت حقوقی قوه قضائیه ارسال شده است.

رئیس قوه قضاییه در ادمه با تبیین و تشریح مواد ۴۷۴ و ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری ناظر بر درخواست اعاده دادرسی و تجویز اعاده دادرسی و مشخصاً بند چ ماده ۴۷۴ ناظر بر درخواست اعاده دادرسی  پیرامون مواردی که «عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد»، گفت: در زمینه ماده ۴۷۴ و مشخصاً بند «چ» آن باید با همفکری و هم‌اندیشی مراجع و مقامات ذیربط قضایی، به نقطه نظر واحدی نائل آییم.

وی با اشاره به وظایف و مسئولیت‌های مهم و خطیر دیوان عالی کشور از جمله نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه قضایی، به کمیسیون نقل و انتقال قضات دستور داد در انتخاب قضات برای دیوان عالی کشور نهایت شایسته‌گزینی را لحاظ کنند.

حجت الاسلام محسنی اژه ای به معاونت منابع انسانی قوه قضاییه نیز دستور داد تا نسبت به ارائه آموزش‌های لازم و مقتضی به قضات در راستای هرچه متقن‌تر شدن آراء و احکام آنها، اهتمام لازم را داشته باشد.

رئیس قوه قضائیه گفت: در قبال قاضی‌ای که صدور احکام ضعیف و خلاف بیّن شرع از جانب او زیاد است و آرای صادره از ناحیه او به کرّات نقض می‌شود و ترتیبات آموزشی نیز در قبال او منشأ اثر نیست نیاز به انجام اقدامات انتظامی است؛ بر همین اساس دادسرای انتظامی قضات موارد ناظر بر تجویز اعاده دادرسی‌ها و اعمال ماده ۴۷۷ پیرامون احکام صادره از قضات را محاسبه و لحاظ کند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به اهتمام و برنامه دستگاه قضایی در راستای نخبه‌گزینی و کادرسازی و جذب نیروهای شایسته، به معاون منابع انسانی قوه قضائیه دستور داد تا در راستای تسریع در فرآیند گزینش نیروی انسانی دستگاه قضا اعم از قاضی و کارمند، اقدامات مقتضی و راهبردی را اتخاذ کند و با لحاظ ترتیباتی، فرآیند گزینش در عدلیه را کوتاه گرداند.

 

رئیس قوه قضائیه در همین راستا به تعدادی از نیروهای نخبه و شایسته اشاره کرد که دستگاه قضایی آنها را طی یک برنامه مدوّن، برای تصدی مناصب قضایی گزینش کرده و اقدامات لازم را برای جذب و بکارگیری آنها بکار بسته است؛ وی در این رابطه به معاون اول قوه قضاییه و معاون منابع انسانی قوه قضائیه دستور داد تا در فرایند آموزش‌دهی و جذب و صدور ابلاغ‌ این نخبگان گزینش شده تسریع داشته باشند. 

وی تصریح کرد: اینکه فرآیند گزینش و جذب نیروهای متقاضی استخدام یک سال و نیم زمان ببرد، امر مطلوبی نیست و باید این فرآیند کوتاه و تسریع شود؛ چنانچه آن فرد متقاضی از نیروهای نخبه کشور نیز باشد آیا یک سال و نیم معطل می‌ماند که آیا در دستگاه قضایی استخدام شود یا خیر؟

مقالات دیگر:وکیل بلوارفردوس

 

فرونشست زمین در مشهد در حال گسترش است

 فرونشست زمین در مشهد در حال گسترش است

فرش تَرَک‌ تَرَک بیابان سال‌هاست در شهرستان مشهد در حال گسترش است و این روزها برداشت بی‌رویه آب از حفره‌های زیرزمینی سبب پیشروی بیابان به دشت مشهد شده است.
کارشناسان معتقدند هجوم گرد وغبار و ریزگردها نشانه‌هایی از استعداد زمین‌های اطراف مشهد است که به سرعت به سمت بیابانی شدن پیش می‌روند و ساخت و ساز در زمین‌های کشاورزی با توجه به اکوسیستم فوق‌العاده شکننده اراضی در گسترش این بیابان‌ها تأثیرگذار بوده است.

خریدار فرش دستباف

افزایش کانون فرسایش بادی
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مشهد با بیان اینکه این شهر تحت تأثیر فرسایش‌های بادی به طور جدی مستعد بیابان‌زایی است و باید راهکارهای مناسب در این زمینه اندیشیده شود تا بحث کاربری بیابان به مشهد افزوده نشود، عنوان کرد: بحثی که در مشهد با آن مواجه هستیم با عنوان افزایش کانون فرسایش بادی شناخته می‌شود و هنوز به سمت بیابانی شدن پیش نرفته است.
حسن محمدزاده در گفت‌وگو با قدس با تأکید بر اینکه ما در دشت مشهد هنوز کاربری بیابان به معنای واقعی را نداریم و تنها اراضی تحت تأثیر فرسایش بادی تشکیل شده، افزود: اراضی در حدود ۸ هزار هکتار که کانون بحران فرسایش بادی تلقی می‌شوند در شهرستان‌های سرخس و نیشابور، مناطق در معرض بیابانی شدن را تشکیل می‌دهند و اراضی مشهد هم تحت تأثیر این فرسایش بادی که از آنجا سرچشمه می‌گیرد، در معرض بیابانی شدن قرار گرفته‌اند.
وی با تأکید بر اینکه در این زمینه مطالعات اجرایی اراضی تحت تأثیر فرسایش بادی که مقدمات بیابان‌زایی را تشکیل می‌دهد در شهرستان مشهد انجام شده، اظهار کرد: یکی از راهکارهای پیشگیری ومدیریت مناطق کانون بحران فرسایش در قالب مدیریت آب، ایجاد هلالی‌های آبگیر و بذرپاشی است که خاک اراضی تحت تأثیر این مسئله را تا حدودی بتوانیم با نوار مرزی که همجوار هستند در کانون‌های فرسایش بادی کنترل کنیم.
وی ادامه داد: هدف از اجرای این پروژه که به صورت هلالی‌های آبگیر ساخته می‌شود، کنترل هرزآب‌های سطحی حاصل از بارندگی و کمک به بهبود وضعیت پوشش گیاهی منطقه از طریق بذرپاشی گیاهان بیابانی است. وی افزود: مطالعات از باب پیشگیری کانون بحران فرسایشی که به سمت بیابانی شدن پیش نرود، انجام و وارد فاز اجرا شده است و امسال تأمین اعتبار آن هم انجام شده که این مطالعات در اراضی تحت تأثیر فرسایش بادی مثل نیشابور و به خصوص سرخس که حالت بیابان را دارند، صورت گرفته است.
وی به تعادل نداشتن میزان ورودی منابع آبی به دشت مشهد با میزان برداشت‌های نامتعارف از سفره‌های زیرزمینی اشاره کرد و افزود: چیزی که مشخص است اینکه بیلان منفی ورودی منابع آبی قاعدتاً بحث فرونشست‌ها را بی‌شک به همراه خواهد داشت؛ چرا که اگر میزان ورودی ما به آبخوان کمتر از میزان خروجی باشد، لایه‌های زیرین سفره‌های آبی نشست خواهد کرد و فرونشست را به همراه خواهد داشت.

فرونشست ۲۲ متری زمین در مشهد
وی افزود: از طرفی بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی، بحث تخریب مراتع، چرای دام بیش از حد که کاهش نفوذپذیری خاک و تغذیه سفره‌های زیرزمینی را به همراه دارد، حاصلخیزی زمین‌ها را از بین برده و افت سطح آب‌های زیرزمینی را موجب می‌شود. وی با اشاره به اینکه طی ۱۰ سال اخیر دشت مشهد حدود ۱۰ تا ۲۲متر برابر مطالعات خود آب‌منطقه‌ای نشست زمین و ایجاد بیلان منفی را به همراه داشته است، افزود: از دیگر راهکارهای پیشگیرانه در بیابان‌زایی همین بحث آبخیزداری با نگاه جامع است. استفاده از روش‌های نوین آبیاری، کمک گرفتن از کشت‌های گلخانه‌ای، تجهیز و نوسازی در حوزه اراضی کشاورزی و کشت محصولات کم آب‌طلب می‌تواند در مهار بحران بیابان‌زایی و نیز بحران آب دشت مشهد تا حدودی مؤثر باشد. وی به بحث‌های تعادل‌بخشی میزان آب مشهد و استفاده بهینه از منابع آب و خاک و پوشش گیاهی اشاره و تأکید کرد: طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری که مطالعات آن به صورت جامع انجام شده، باید با مشارکت مردم همراه باشد و در این بین بحث‌های بیولوژیکی و حفاظت پوشش گیاهی می‌تواند برای جلوگیری از بیابان‌زایی و تخریب منابع آبی مؤثر باشد.

مشهد؛ محل برداشت گرد و غبار!
استاد دانشکده منابع طبیعی و آبخیزداری دانشگاه فردوسی مشهد که معتقد است بیابان‌زایی مشهد تهدیدی است که از سال‌ها پیش آغاز شده و در برخی شهرها به مرز بحران نزدیک شده است، ادامه می‌دهد: مشهد مستعد بیابانی شدن و بیابان‌زایی است و اگر فکری برای این معضل نکنیم، می‌تواند تبدیل به بحران شود.
دکتر علیرضا راشکی در گفت‌وگو با قدس با اشاره به اینکه یکی از علائمی که نشان می‌دهد به سمت بیابان‌زایی در حرکت هستیم، گرد و غبارهای فراوانی است که اطراف مشهد ایجاد شده، افزود: در ماه‌های اخیر مناطق جنوب مشهد و مناطقی که به هیچ وجه گرد و غباری نداشتیم، محل برداشت گرد و غبار شده و این نشان‌ می‌دهد اراضی ما در حال خشک‌تر شدن است و زمین‌های کشاورزی به تدریج استعداد خودشان را از دست می‌دهند.
وی اظهار کرد: فرسایش بادی، یکی ازعواملی است که در سال‌های اخیر و به صورت گرد وغبار خودش را نشان داده و بخش‌هایی از مشهد، کانون برداشت گرد وغبار شده که به درون شهر هم آمده و به تدریج سطح منطقه و اطراف را هم در بر خواهد گرفت.
وی با تأکید بر اینکه در خراسان رضوی و مشهد بیشترین عامل در بحث بیابان‌زایی در حال حاضر همین فرسایش بادی است که مطرح می‌شود، عنوان کرد: برداشت‌های بی‌رویه آب از زمین‌ها در بحث‌های کشاورزی، یکی دیگر از عوامل رفتن به سمت بیابانی شدن است. این در حالی است که اطراف مشهد به دلیل افت آب‌های زیرزمینی بحث فرونشست را در برخی مناطق داریم و با کمبود بارندگی‌ها حتی زمین‌های رها شده در برخی مناطق که کشت دیم را دنبال می‌کردند هم به سمت بیابانی شدن پیش رفته‌اند.

قالیشویی شهرک امید
وی با بیان اینکه بحث فرسایش‌های بادی را از دو مقوله می‌توان بررسی کرد، ادامه داد: یکی فرسایشی است که در سطح زمین اتفاق می‌افتد و به طور معمول نمود آن را به صورت حرکت شن‌های روان در سطح زمین داریم و دیگر بحث طوفان‌های گرد وغبار است که خود آن به موضوعات دیگری چون حرکت شن‌های روان در منطقه برداشت، حمل و رسوب‌گذاری قابل تقسیم است که در هر مرحله باید پروژه‌هایی را به اجرا گذاشت.
وی افزود: یکی دیگر از مواردی که در فرسایش بادی با آن مواجه‌ایم، حرکت این ذرات در اتمسفر یا جو است و با عنوان گرد و غبار از آن یاد می‌کنیم که برای کنترل آن دو بحث مطرح است. جلوگیری از انتشار گرد و غبار در محل تولید و راهکارهایی مثل مدیریت سرزمین، احیای پوشش گیاهی، مالچ پاشی و... و یا کاهش اثر با آگاهی مردم می‌تواند مؤثر باشد.
وی ادامه داد: وقتی صحبت از کنترل گرد وغباری است که در مسافت ۴ تا ۵ کیلومتر از کشورهای همسایه در حال ریزش است، یا باید کاهش اثر را پیگیری کنیم یا کاهش انتشار را داشته باشیم.
بر همین اساس پیگیری این مباحث در سطوح منطقه‌ای و ملی از اولویت‌های جدی است.

خبرنگار: مهدی توحیدی

منبع: https://www.qudsonline.ir/

بافت فرش دستباف ایران در ترکیه

 در گفتگو با بازار عنوان شد؛

بافت فرش دستباف ایران در ترکیه| افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه تولید در کشور
تبریز- صادرکننده فرش و فعال در هنرصنعت فرش دستباف تبریز از حضور طراحان و صادرکنندگان فرش در ترکیه خبر داد و گفت: فرش دستباف ایران در ترکیه با هزینه پایینی تولید و به بازارهای جهانی صادر می شود.

بازار؛ گروه استان ها: یعقوب کمالی، صادرکننده فرش است. او عضو اتحادیه صادرکنندگان فرش استان آذربایجان شرقی است و ۵۰ سال است در حوزه صادرات فرش دستبافت تبریز فعالیت می کند.

این صادر کننده فرش دستبافت در گفتگو با خبرنگار بازار درخصوص مشکلات این صنعت می‌گوید:چالش ارزیابی حوزه فرش این است که ارزیابان فرش که لیست قیمت فرش دستبافت را تعیین می‌کنند، قیمت نهایی این محصول را بالا برآورد می‌کنند و در نتیجه برای صادرکننده صرف ندارد که فرش با این قیمت گران در بازار خارجی به فروش برسد و خریداران خارجی نیز تمایلی به خرید فرش ایرانی هر چند نفیس با قیمت بالا ندارند.

بانک مرکزی برای یک فرش ۱۰۰ دلاری، ۲۰۰ دلار پیمان ارزی از تاجر ایرانی می‌گیرد

مقالات دیگر: خریدار فرش

به گفته کمالی؛ اکنون هم ارزیاب‌های فرش در گمرک تخصص کاملی برای تشخیص فرش‌های نفیس، لوکس وتجاری ندارند. آن‌ها بر اساس لیستی که دارند و رج و عرف بازار، فرش دستبافت را قیمت گذاری می‌کنند. کارشناسان ارزیاب گمرک باید بداند فرش در کجا بافته شده پشم آن چیست وثبات رنگش چطور است و طرحش برای کجاست؟ تا وقتی این موارد را ندانند چطور می‌توانند این محصول را قیمت گذاری کنند؟

کمالی می‌گوید: مشکل دیگر صادرکنندگان این است که با توجه به تهعد پیمان ارزی، اکنون بانک مرکزی برای یک فرش ۱۰۰ دلاری، ۲۰۰ دلار پیمان ارزی از تاجر ایرانی می‌گیرد. صادرکننده مابه تفاوت ارز نیمایی و ارز واقعی را چطور باید پر کند؟

تولید فرش دستبافت خوب در ایران به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه گران تمام می‌شود

به گفته کمالی؛ تولید فرش دستبافت خوب در ایران به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه گران تمام می‌شود. اکنون پشم فرش از نیوزیلند و استرالیا با دلار ۳۰ هزار تومانی وارد می‌شود. دستمزد سنگین بافنده‌ها، افزایش مواد اولیه و هزینه تمام شده تولید فرش دستبافت در ایران باعث شده قیمت نهایی فرش بالا برود.

وی می گوید: اکنون بسیاری از طراحان فرش و حتی بافندگان ایرانی، در ترکیه فرش دستبافت تولید می‌کنند و با یک سوم قیمت تولید شده فرش در ایران؛ آن را از این کشور به دنیا صادر می‌کنند. یعنی با این شرایط شاهد افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه تولید فرش در کشور در مقایسه با ترکیه هستیم.

برندهای بزرگ فرش تبریز باید در نمایشگاه‌های بزرگ دنیا مانند اکسپوی دوبی شرکت کنند

مقالات دیگر: قالیشویی در پیروزی

کمالی از خاطره سفر امسال خود به دوبی می‌گوید: در اکسپوی دوبی امسال غرفه ایران فرش های مشهد با نقشه و طرح تبریز را به نمایش گذاشته بود. مکان غرفه هم را در انتهای یک ساختمان دور افتاده بود. واقعا ظرفیت فرش ایرانی این است؟ شرکت ملی فرش ایران بدون ارزیابی کارشناسی فرش‌های بدون کیفیت و سطح پایین را در این جشنواره به نمایش گذاشته بود در حالی که برندهای بزرگ فرش ایرانی و تبریزی باید در نمایشگاه‌های بزرگ دنیا مانند اکسپوی دوبی شرکت کنند. البته بسیاری از برندهای بزرگ فرش کشور نیز به دلیل ناامید بودن از فروش دیگردر این نمایشگاه بزرگ دنیا حاضر نمی‌شوند.

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ نوسانات بیت کوین رکورد زد

 خبرفوری:در حال حاضر بیت‌کوین نسبت به شاخص‌های سهام، نزدک و اس اند پی ۵۰۰ در واکنش به تورم، دلار قوی، افزایش نرخ بهره و بحران انرژی نوسان کمتری دارد.

به نقل از کوین، ارائه‌دهنده داده‌های ارز دیجیتال کایکو (Kaiko) اظهار کرد که بیت‌کوین نسبت به نزدک و  اس اند پی ۵۰۰ ناپایدارتر شده است. شرکت داده‌های کریپتو روز جمعه توضیح داد که نوسانات ۲۰ روزه بیت‌کوین برای اولین بار از سال ۲۰۲۰ به زیر نوسانات دو شاخص سهام رسیده است.

کلارا مدالی، رئیس تحقیقات کایکو گفت: نوسانات بیت‌کوین در پایین‌ترین سطح چند ساله خود قرار دارد در حالی که نوسانات سهام تنها در پایین‌ترین سطح خود از ماه جولای است.

مقالات بیشتر:خدمات مجالس ختم

وی ادامه داد: «بازارهای سهام مطمئناً در چند ماه گذشته به دلیل تورم بالا، افزایش ارزش دلار، افزایش نر‌های بهره، جنگ و بحران انرژی در حال نوسان بودند».

تحلیلگران انتظار دارند که فدرال رزرو برای چهارمین جلسه متوالی در ماه نوامبر نرخ بهره را ۷۵ واحد افزایش دهد. با این حال، مری دالی، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو گفت: زمان آن رسیده است که کاهش نرخ بهره را بررسی کنیم.

داده‌ها نشان می‌دهد که بازارهای ارزهای دیجیتال نسبت به اوایل سال نسبت به رویدادهای کلان بی‌ثبات واکنش کمتری نشان می‌دهند، در حالی که بازارهای سهام بسیار حساس باقی مانده‌اند.

علاوه بر این، کایکو روز دوشنبه گفت: «شکاف بین بیت‌کوین و نوسانات ۳۰ روزه و ۹۰ روزه سهام نیز از نیمه دوم سپتامبر با وجود حساسیت شدید بیت‌کوین به انتشار داده‌های اقتصاد کلان کاهش یافته است».همچنین توضیح داد که بیت‌کوین در برابر تقویت دلار و افزایش بازدهی خزانه‌داری مقاومت نشان داده است و در محدوده مشخصی معامله می‌شود.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۹۲۳.۹۱میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۶۱ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۳۹.۸۹ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت‌کوین بوده که در یک روز ۰.۱۴ درصد کاهش داشته است.

حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۳۲.۹۷ میلیارد دلار است که ۳۸.۱۶ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۲.۶۳ میلیارد دلار است که ۷.۹۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است. حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون  ۲۹.۶۰ میلیارد دلار است که ۸۹.۷۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتالی

 این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت‌کوین

قیمت: ۱۹ هزار و ۲۰۱.۶۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۲۴ درصد افزایش

 

۲- اتریوم

خرید

قیمت: ۱۳۱۲.۴۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۳ درصد کاهش

 

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:  ۱.۰۸ درصد افزایش

 ۳- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۰ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۲ درصد کاهش

۴- یو اس دی کوین

قیمت:یک دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۰ درصد افزایش

۵- بایننس کوین

قیمت: ۲۷۰.۵۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۳ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۵۹ درصد افزایش

۶-  ریپل

قیمت: ۰.۴۶۱۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۷ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۰.۵۳ درصد افزایش

۷-  کاردانو

قیمت: ۰.۳۵۳۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۳۶ درصد کاهش

 

خرید

yektanet-logo-signتبلیغ

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲.۱۳ درصد افزایش

۸-  سولانا

قیمت: ۲۸.۳۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۴۷ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۹۸ درصد افزایش

۹ - دوج کوین

قیمت: ۰.۰۵۹۶۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۳۹ درصد افزایش

۱۰- پولکا دوت

قیمت: ۵.۸۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۲۲ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۹۵ درصد افزایش

مقالات دیگر:وکیل کلاهبرداری تهران

شاخص کل بورس قرمز شد

 حرکت ناهمسوی شاخص کل بورس و شاخص کل با معیار هم‌وزن همچنان ادامه دارد و درحالی که شاخص کل روند نزولی داشت، شاخص هم‌وزن توانست صعود کند.

آفتاب‌‌نیوز :شاخص کل بورس امروز (شنبه) با ۱۲۱۹ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۳۰۸ هزار واحد ایستاد. این درحالی است که شاخص کل با معیار هم‌وزن با رشدی ۴۰۰ واحدی به رقم ۳۷۸ هزار و ۹۹۴ واحد رسید.

در این بازار ۲۲۱ هزار معامله به ارزش ۲۹ هزار و ۱۴۷ میلیارد ریال انجام شد.

معدنی و صنعتی گل‌گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، فولاد مبارکه اصفهان و پتروشیمی نوری نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.

مقالات بیشتر:تشریفات ترحیم تهران

شاخص کل فرابورس امروز با بیش از یک واحد افزایش در رقم ۱۷ هزار و ۸۵۴ واحد ایستاد.

در این بازار ۱۶۷ هزار معامله انجام شد که ۱۵۳ هزار و ۱۷۸ میلیارد ریال ارزش داشت.

پلیمر آریاساسول، پالایش نفت لاوان و بهمن دیزل نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پتروشیمی زاگرس، پالایش نفت شیراز، داروسازی دانا و سنگ آهن گهرزمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

مقالات دیگر:کاشت دندان

موزه‌ای با یادگاری‌های ۳۱ شهید محمودآباد

 موزه‌ای با یادگاری‌های ۳۱ شهید محمودآباد

«از پله‌هایی که با فرش پوشیده شده است، به موزه می‌رسیم، صدای مداح لابه‌لای سینه‌زنی‌های متوالی فضا را پر کرده است. تابوت خالی یکی از شهدای مدافع حرم در وسط موزه، پر است از دل‌نوشته‌های تک‌خطی و چندخطی.»

به گزارش خبرنگار ایمنا، محل تهیه گزارش روی نقشه، بوستان شهدای محمودآباد را نشان می‌دهد و در چند کلمه اصفهان، صنعتی، بین حسین محمودآبادی و ولی‌عصر، خلاصه می‌شود. وعده ما محمودآباد است و قرار ما فرعی بعد از تیر چراغ برقی است که روی آن عدد پنج را سه مرتبه و بزرگ به صورت عمودی نوشته‌اند.

جاده فرعی، خاکی است و باید کمی با احتیاط از آن عبور کرد. به دیوارهای کاه‌گلی منقش به تصویر شهدا که می‌رسیم، یعنی مقصد را درست آمده‌ایم. آقای باقریان به استقبال ما می‌آید. مردی با قد حدود ۱۷۰ سانتیمتر و پیراهن مشکی به تن و مویی یک دست سفید و ریشی سفید و سیاه که البته سفیدش حسابی غالب‌تر است. عزادار پسر ۱۷ ساله‌ای از اقوامشان است که چند روز پیش بر اثر تصادف به رحمت خدا رفته است، این‌ها را خودش می‌گوید. بعد از صحبت‌های مرسوم، به سالنی می‌رسیم که تقریباً طول زیادی دارد. هیچ جای دیوار خالی نیست، دو طرف آن از عکس‌های شهدا پر است، البته با چیدمان مخصوص. شهدای هسته‌ای کنار هم، گوشه‌ای شهدای مدافع حرم، جایی برای شهدای روحانی و دیگر شهدا.

مقالات دیگر: خریدار فرش دست دوم

دو طرف سالن باغ است و گه‌گاه شاخه‌های قد کشیده خودشان را از پنجره‌های نیمه باز به داخل سالن رسانده‌اند، باد حسابی بازی‌اش گرفته است و شاخه‌ها را نوازش می‌کند. آفتاب با همه وجود خود را از بین شاخه‌ها عبور داده است و طنازی می‌کند. نور روی فرش‌های قرمز از خود رد طلایی به جا گذاشته و با سایه تکان خوردن شاخه‌های جوان‌تر، ترکیب دلچسبی ایجاد شده است. اینجا موزه شخصی حسن باقریان از یادگاری‌های شهدای محمودآباد است. متولد سال ۱۳۳۶ و بازنشسته جهادسازندگی است.

یک قدم برای رضای خدا و بی‌توقع از بنده‌های خدا
بعد از یک معرفی کوتاه و با اصرار زیاد ما از روزهایی که در جنگ حضور داشته است، می‌گوید: ازدواجم با تاریخ انقلاب یکی است. با دخترعمه‌ام ازدواج کرده‌ام. چهار فرزند دارم، یک دختر و سه پسر. هفت نوه دارم. یکی از پسرهایم عقب‌ماندگی ذهنی دارد و صاحب سه فرزند است که پیش ما زندگی می‌کنند. چند سالی در جبهه بودم. سال ۱۳۶۲ در عملیات خیبر و بعد از آن در چندین عملیات دیگر شرکت کردم. در عملیاتی از ناحیه سر مجروح شدم و موج انفجار من را گرفت که در حال حاضر به خاطر آن موضوع دارو مصرف می‌کنم. هیچ موقع توقعی از بنیاد شهید نداشتم، چراکه هرکسی قدمی برای رضای خدا برداشت نباید از بنده خدا توقعی داشته باشد. بعد از تمام شدن جنگ ۳۰ سال در جهادسازندگی خدمت کردم و سال ۱۳۸۸ هم بازنشسته شدم.

سر اصل موضوع می‌رود و از بهانه‌ای که ما را به بهشت کوچک او رسانده است، صحبت می‌کند: زمینی که می‌بینید به نام بوستان امام و شهدا است که ارثیه پدری ما بوده و هست. پنج برادر هستیم که به هر کدام از ما یک جریب زمین رسید. دو نفر از برادرانم سمت راست و دو برادر دیگرم سمت چپ اینجا زمین دارند. من نه فرزند شهید هستم و نه پدر شهید و نه خانواده شهید، اما آنچه که مهم است این است که تک‌تک این شهدا در قلب ما جای دارند چون شهدا از هستی خودشان که جانشان است گذشتند تا هستی ما و دین ما، ماندگار بماند. به امید آن که خدا حق آن‌ها را بر ما حلال کند.

تولد میراثی ماندگار در سال ۸۸
آفتاب همچنان گیسوان طلایی‌اش را روی فرش قرمز پهن کرده و باد کمی دست از بازیگوشی برداشته است. سماور بزرگی کنار دیوار انگار به جوش آمده است و کمی هم سروصدا به پا می‌کند، در همین حال و احوال هستیم که حسن باقریان چنین ادامه می‌دهد: اینجا اتاقی دارد به نام بیت‌الشهدا که علت نام‌گذاری آن صدایی در وجودم بود که از من خواست اینجا را به نام امام و شهدا نام‌گذاری کنم. سال ۱۳۸۸ بود که بنای اینجا گذاشته شد و سال ۱۳۸۹ همزمان با تولد آقا امام رضا (ع) افتتاح شد.

او از دو شهید غواص دست بسته گمنام در سال ۱۳۹۴ که به بوستان شهدا آورده‌اند، یاد می‌کند و می‌گوید: فرزند شهید مادری به نام شهید حسین زارع از عاشق‌آباد را اشتباهی به مشهد برده بودند. در مراسم وداع با شهدا، پیکر آن دو شهید گمنام غواص را به این مادر دادند که با آن دو شهید وداع کند. مادر استخوان‌ها را به سینه چسبانده بود و مثل مادر خودشان برای آن‌ها مادری می‌کرد.

مقالات دیگر: قالیشویی در حکیمیه

سردی دلچسب هوای پاییز از پنجره‌های نیمه‌باز در سالن رخنه می‌کند. خورشید هم کم‌رمق شده است. باقریان از حضور صلواتی دانش‌آموزان مقاطع دبستان، راهنمایی، دبیرستان و دانشجویان دانشگاه‌های استان و کل کشور و خانواده‌ها و گروه‌ها و تشکل‌ها و هیئت‌های مذهبی در این فضا می‌گوید: اینجا هم طبیعت خدا است و هم فضای آرامی دارد. شهدا واسطه شدند و خیلی‌ها حاجت گرفتند. ترویج فرهنگ شهادت با یاد شهدا از جمله اهدافی است که سعی می‌شود در برگزاری برنامه‌های اینجا محقق شود. اینجا برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی چند بخش دارد، بیت‌الشهدا یکی از بخش‌های این مجموعه است که حدود ۵۰ متر مربع فضا دارد. راهرو حدود ۵۰ متر طول و چهار متر عرض و سه متر ارتفاع دارد و موزه شهدا هم که در طبقه بالا قرار دارد.

او درباره مراحل جمع‌آوری وسایل شهدا چنین می‌گوید: حدود ۱.۵ سال طول کشید تا به خانواده‌ها سر زدیم و گاهی با یک بار مراجعه، گاهی چند بار و حتی توسل به خود شهدا توانستیم از ۳۱ شهید روستای محمودآباد لباس، چکمه، شانه، آینه، ساعت، تسبیح، جانماز، عطر، ناخن‌گیر، چراغ قوه، رادیو و قاشق غذاخوری جمع‌آوری کنیم که همه غرفه‌بندی شده است.

علت زردآب فرش هنگام شستشو و راه حل از بین بردن آن

 علت زردآب فرش هنگام شستشو و راه حل از بین بردن آن

باید بگوییم که یکی از متداول‌ترین مشکلات در شستشوی فرش در منزل یا حتی قالیشویی، زردآب فرش است. در این حالت در برخی از نقاط فرش شما زرد رنگ به چشم می‌آید.

فرادید| ممکن است شما هم این موضوع را تجربه کرده باشید که بعد از شستن فرش روی آن لکه‌های زردی ظاهر می‌شود و ظاهری زشت و نامناسب به آن می‌بخشد.

باید بگوییم که یکی از متداول‌ترین مشکلات در شستشوی فرش در منزل یا حتی قالیشویی، زردآب فرش است. در این حالت در برخی از نقاط فرش شما زرد رنگ به چشم می‌آید.
اما برای دانستن اینکه علت زردآب فرش چیست و چگونه باید آن را حل کرد؛ در ادامه همراه ما باشید:

چرا فرش بعد از شستن زرد می‌شود؟
زرد شدن تکه‌هایی از فرش و ریشه‌های آن در بسیاری از موارد به دلیل عدم شستشوی کافی و باقی ماندن آب چرک در این قسمت از فرش ایجاد می‌شود. در واقع زمانی که شما خودتان در خانه اقدام به شستن فرش‌ها می‌کنید، ممکن است نتوانید به درستی همه بخش‌های فرش را بشویید و سپس آبکشی کنید و این موجب می‌شود که بعد از خشک شدن فرش لکه‌های زرد رنگی روی فرشتان پیدا شود. این مشکل معمولاً در روش‌های شستشوی فرش به روش سنتی، بیشتر اتفاق می‌افتد.

از دیگر دلایل زردی فرش بعد از شستن عبارتند از:

۱. از مواد شوینده نامناسب استفاده می‌کنید: گاهی نیز ممکن است زردی فرش به دلیل استفاده از شوینده‌های نامناسب اتفاق بیفتد. این شوینده‌ها که معمولاً حالتی اسیدی دارند به بافت فرش آسیب می‌زنند و لکه‌هایی زرد رنگ روی آن ایجاد می‌کنند.

مثلا شستن فرش‌های ماشینی جدید و دستباف و ابریشمی هم با پودر توصیه نمی‌شود. استفاده از پودر‌های معمولی سبب سفت و خشک شدن این فرش‌ها می‌شود. در نهایت هم شستشو با پودر، بستر و ریشه فرش را زرد می‌کند و زردآب پس می‌دهد.


۲. فرش را غبارگیری نمی‌کنید: عامل دیگر که موجب زرد شدن فرش می‌شود، عدم جارو کردم فرش قبل از شستشو است؛ به همین دلیل زمانی که فرش را می‌شویید، خاک روی فرش به بافت آن رسوخ می‌کند و لکه‌هایی بر روی آن باقی می‌گذارد.

پس فرش را قبل از شستن غبارگیری کنید؛ غبارگیری معمولی همان‌گونه است که در قدیم انجام می‌شد. فرش را روی یک بند یا طناب می‌انداختند و با چوب به پشت آن ضربه می‌زدند. زیرا فرش‌ها در طول مدت خاک و غبار را به خود جذب می‌کنند.

۳. آب فرش را پس از شستشو تخلیه نمی‌کنید: این مورد را نیز به خاطر بسپارید که قبل از آویزان کردن فرش برای خشک شدن همیشه اجازه دهید آب آن خارج شود و بعد این کار را انجام دهید. زمانی که فرش‌های خیس را آویزان می‌کنید، آب و رطوبت در قسمت ریشه‌ها انباشته می‌شود و موجب زرد شدن آن می‌گردد.

۴. فرش را دوباره آبکشی نمی‌کنید: اگر بعد از این که فرش را پهن کردید تا خشک شود، دوباره آن را آبکشی کنید، هم فرش و هم ریشه‌های آن پس از خشک شدن زرد شوند. آبکشی دوباره را قبل از پهن کردن فرش انجام دهید.

قالیشویی شرق تهران
چگونه زردی فرش را از بین ببریم؟
بار دیگر فرش را به روشی مناسب بشویید: اگر متوجه شدید که در شستشوی فرش از روش نادرست و شوینده نامناسبی استفاده کرده‌اید و زمان کافی برای شستشوی دوباره آن دارید، بهتر است که یک بار دیگر فرش را با روش صحیح و اصولی بشویید تا لکه‌های آن از بین برود.

از مخلوط نمک و سرکه سفید استفاده کنید: این یک روش بسیار وقت‌گیر است، اما نتیجه بسیار خوبی روی از بین بردن زردآب‌های فرش شما دارد. برای این کار به ۲ قاشق غذاخوری نمک، ۲ قاشق غذاخوری سرکه و حدود یک پارچ و نیم آب نیاز دارید. تور پرده را به این مخلوط آغشته کنید و روی فرش بکشید.

از محلول قوی‌تر آب، جوش شیرین و سرکه استفاده کنید: اگر موفق نشدید لکه‌ها را به وسیله محلول آب نمک و سرکه از بین ببرید، بهتر است این بار از محلول قوی‌تر استفاده کنید.

برای تهیه آن کافی است که یک لیوان و نیم آب را با ۲ قاشق مربا خوری جوش شیرین و ۲ قاشق غذاخوری سرکه مخلوط نمایید و سپس با یک پارچه مناسب روی فرش بکشید. با این محلول معجزه‌گر می‌توانید به راحتی اقدام به از بین بردن زردی فرش بعد از شستن کنید.

۳. از پارچه نم‌دار یا مرطوب استفاده کنید: ساده‌ترین روش برای پاک کردن لک‌های زرد فرش همین روش است. یک پارچه تمیز را نم‌دار کنید و با استفاده از آن لک‌های فرش خود را پاک کنید.

۴. از شامپو فرش برای پاک کردن زردی فرش استفاده کنید: برای آماده کردن محلول شامپو فرش، مشخصات آن را از روی برچسب آن بخوانید و با آب مخلوط کنید. بعد آن را با هم زدن مخلوط کنید تا کف کند. کف روی محلول را با اسفنج روی فرش بمالید و رها کنید تا خشک شود. این کار قسمت‌های زرد فرش شما پاک می‌شود.

۵. از شوینده‌ها با خاصیت اسیدی پایین استفاده کنید: برای این کار این نوع مواد شوینده مناسب را داخل آب ولرم بریزید. دقت کنید که آب نه باید سرد باشد نه باید داغ باشد. با کمک یک اسفنج، مخلوط را روی فرش بمالید و بگذارید تا در هوای آزاد خشک شود.

چگونه فرش بشوییم تا زرد نشود
همان طور که پیش‌تر مطالعه کردید، زمانی که شستشوی فرش با روشی اصولی و درست انجام شود و از شوینده مناسبی برای شستن فرش‌ها استفاده کنید، بعد از شستشو نیز به هیچ مشکلی برخورد نخواهید کرد.

مقالات دیگر: قالیشویی مجیدیه

در واقع پاسخ به این سوال که چگونه فرش بشوییم تا زرد نشود، در یادگیری اصولی شستشوی فرش نهفته است و اینکه بعد از شستشو نیز اجازه دهید فرش کمی خشک شود و سپس آن را برای خشک شدن آویزان کنید. از طرفی بهتر است همه ما یاد بگیریم چگونه زردی فرش را از بین ببریم تا در صورت بروز این مشکل هر چه زودتر اقدام به برطرف کردن آن نماییم.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر فرشتان رنگ می‌دهد نباید در منزل آن را بشویید و لازم است شستشوی آن را به قالی­شویی بسپارید. برای این که بدانید فرشتان ثبات رنگ مناسبی دارد یا خیر، یک پارچه خیس را روی آن بکشید، اگر پارچه رنگی شد، یعنی نمی‌توانید فرش را در منزل بشویید چرا که احتمال زرد شدن آن یا بهم ریختن رنگ­هایش وجود دارد.

کلام آخر
هیچ‌کدام از ما دوست نداریم که فرش‌های منزلمان پر از لکه‌های زرد شود و کثیف و نامرتب به نظر برسد، به همین منظور رعایت کردن نکاتی در هنگام شستشوی فرش می‌تواند به شما کمک کند تا تجربه خوبی از شستن فرش در خانه داشته باشید.

واکنش وزیر خارجه آمریکا به حوادث زندان اوین

 بلینکن خواستار آزادی زندانیان دوتابعیتی در سریع‌ترین زمان ممکن شد.

ایلنا: «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در ادامه مواضع مداخله‌جویانه خود در ارتباط با ناآرامی‌های اخیر در ایران، به حوادث زندان اوین واکنش نشان داد.

وی گفت که در پی این حوادث، آمریکا بلافاصله با کشور‌های مختلف از جمله سوئیس به عنوان حافظ منافع خود درباره زندانیان دو تابعیتی در اوین، تماس گرفته است.

 مقالات بیشتر:برگزاری مراسم ختم

بلینکن خواستار آزادی این زندانیان دوتابعیتی در سریع‌ترین زمان ممکن شد.

این مقام آمریکایی با تکرار دخالت‌های کشورش در امور داخلی ایران، ناآرامی‌های اخیر را قابل توجه دانست.

مقالات دیگر:دفتر ازدواج سعادت آباد

آنچه در اوین به دست عوامل دشمن رخ داد جنایت بود

 رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه آنچه در زندان اوین رخ داد جنایتی بود که به دست عده معدودی از عوامل دشمن صورت گرفت، به مسئولان سازمان زندان‌ها و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه دستور داد تا با همکاری نیروهای امنیتی عوامل اصلی جنایت رخ داده در زندان اوین را شناسایی و به دادسرا معرفی کنند و مسئولان دادسرا نیز به سرعت به پرونده آنها رسیدگی کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۲۵ مهر) در جریان جلسه شورای‌عالی قوه قضاییه، با اشاره به "اظهارات مداخله‌جویانه اخیر رئیس‌جمهور آمریکا علیه مردم و نظام ایران"، اظهار کرد: بسیار خنده‌دار و مضحک است که رئیس‌جمهور آمریکا با سوابق گسترده و چندین دهه‌ای جنایت علیه انسان‌ها در اطراف و اکناف دنیا و به ویژه جنایت علیه مردم ایران، این چنین علیه ایران سخن می گوید.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به شرح مختصری از جنایت‌ها و اقدامات تروریستی آمریکا و صهیونیست‌ها و برخی کشورهای غربی علیه مردم منطقه غرب آسیا و مردم ایران پرداخت و مشخصاً در این زمینه به ترور دانشمندان کشورمان به دست عوامل صهیونیستی با پشتیبانی آمریکا اشاره کرد. 

مقالات بیشتر:ظروف کرایه تهران

وی در ادامه نشست امروز با اشاره به حادثه رخ داده در بخشی از زندان اوین، اظهار داشت: آنچه در زندان اوین رخ داد جنایتی بود که به دست عده معدودی از عوامل دشمن صورت گرفت؛ در جریان این جنایت شاهد بودیم که عده قلیلی اقدام به آتش زدن کارگاهی کردند که به منظور اشتغالزایی زندانیان و کمک به خانواده آنها دایر شده بود؛ در جریان این حادثه، سالن اجتماعاتی را آتش زدند که با هدف شکوفایی استعدادها و آموزش زندانیان ایجاد شده بود.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: عوامل دشمن در واقع دست روی نقاطی گذاشتند که نقاط قوت سازمان زندان‌ها در امر بازاجتماعی کردن زندانیان است؛ طی مدت یک سال و نیم اخیر اقدامات بسیاری در حوزه ارتقاء و بهبود وضعیت زندانیان و زندان‌های کشور در ابعاد مختلف صورت گرفته است؛ از اشتغالزایی و مهارت‌آموزی زندانیان و کمک به خانواده‌های آن‌ها تا ارتقاء وضعیت بهداشتی و درمانی مددجویان بویژه در ایام کرونا؛ بنابراین در جنایت اخیر رخ داده در زندان اوین، دقیقاً به آتش‌زدن مراکزی مبادرت کردند که سبب ارتقاء وضعیت زندانیان و کمک به خانواده‌های آن‌ها می‌شد و با این کار ضمن انجام اقدامی که سبب جان‌باختن و مجروحیت تعدادی از زندانیان شد موجبات اضطراب خانواده‌های زندانیان را نیز فراهم کردند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه تاکید کرد: قطعاً کارگاهی که محل اشتغالزایی زندانیان و کمک به خانواده‌های آنها در زندان اوین بود، مجدداً دایر می‌شود؛ به مسئولان سازمان زندان‌ها نیز تکلیف کرده‌ام که نسبت به تکمیل درمان مجروحان حادثه زندان اوین حتی مجرمی که دستانش در این قضیه آلوده است اهتمام داشته باشند؛ همچنین مسئولان سازمان زندان‌ها موظفند کمک‌ها و حمایت‌های لازم را از خانواده‌های متوفیان این حادثه به عمل آورند و هیئت‌هایی را نیز برای ملاقات با آنها اعزام کنند.  

وی همچنین تصریح کرد: در همان ساعات نخستین حادثه آتش‌سوزی در بخشی از زندان اوین، ترتیبات تماس همه زندانیان این ندامتگاه با خانواده‌های‌شان فراهم گردید؛ با این حال مجدداً دستور می‌دهم چنانچه فردی در زندان اوین هنوز با خانواده خود تماس برقرار نکرده، هر چه سریعتر مقدمات مکالمه او با خانواده‌اش فراهم شود.

 

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اضطراب خانواده‌های زندانیان زندان اوین طی دو شب گذشته گفت: این خانواده‌های مضطرب می‌خواهند با فرد زندانی خود صحبت کنند و تا صدای او را نشنوند، آرامش نمی‌گیرند.

محسنی اژه‌ای در همین رابطه گفت: ما در قبال قضایایی نظیر اغتشاشات و یا همین حادثه اخیر زندان اوین نباید به صورت هیجانی و احساسی عمل کنیم و همه اعم از مردم، مأموران و زندانبانان باید اصول اسلامی و اخلاقی و انسانی و قانونی را لحاظ و مراعات کنند و بدانیم که هدف و خواست دشمن آن است که ما قانونمداری و اخلاقمداری را زیرپا بگذاریم که قطعاً چنین نخواهد شد.  

رئیس قوه قضاییه در ادامه به مسئولان سازمان زندان‌ها و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه دستور داد تا با همکاری نیروهای امنیتی عوامل اصلی جنایت رخ داده در زندان اوین را شناسایی کنند و آنها را به دادسرا معرفی کرده و مسئولان دادسرا نیز به سرعت به پرونده آنها رسیدگی کنند.

وی افزود: بدون‌تردید عوامل جنایت رخ داده در زندان اوین، زمینه را برای مراکز و دفاتر جنگ‌افروزی و اغتشاش‌آفرینی صهیونیستی و آمریکایی و انگلیسی فراهم آوردند و همگان مشاهده کردند که در همان شب وقوع این جنایت، صدای آمریکا و صدای انگلیس و سایر مراکز و دفاتر ضدایرانی همچون ایام اغتشاشات، همچون اتاق جنگ عمل کردند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به موضوع "اغتشاشات اخیر" نیز پرداخت و ضمن توصیه مجدد درخصوص جداسازی معترضین با عناصر اغتشاشگر که مرتکب قتل شده‌اند و قرآن و پرچم ایران و اموال عمومی و خصوصی را به آتش کشیده‌اند، گفت: عناصر اصلی اغتشاشات اخیر باید هرچه زودتر محاکمه شوند  و در صورت تشخیص قاضی و رعایت مقررات قانونی، دادگاه‌های آن‌ها علنی برگزار گردد تا جنایت‌های این عناصر اغتشاشگر به سمع و نظر مردم برسد؛ در این زمینه نیز مرکز رسانه قوه قضاییه همکاری‌ها و هماهنگی‌های لازم را با دادگستری‌ها و صداوسیما به عمل آورد.

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز ضمن اشاره به اولویت‌ها و برنامه‌های تحولی دستگاه قضا از جمله «مبارزه همه‌جانبه با فساد در داخل و خارج از قوه قضاییه»، «حمایت از تولید داخلی و رفع موانع کسب و کار»، «ایجاد امنیت برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و فعالان اقتصادی»، «احیای حقوق عامه» و «کوتاه کردن فرآیند جذب و بکارگیری نخبگان» تاکید کرد: به هیچ وجه پرداختن به قضایای اخیر و رسیدگی سریع و دقیق به پرونده عناصر اغتشاشات نباید ما را از پیگیری اولویت‌ها و برنامه‌های تحولی خود بازدارد.

رئیس قوه قضاییه ضمن تبیین و تشریح برخی جهات اولویت‌ها و برنامه‌های تحولی دستگاه قضا، تصریح کرد: قطعاً دشمن و اذناب او نمی‌خواهد و نمی پسندد که ما به صورت مجدانه اولویت‌ها و برنامه‌های تحولی خود را به پیش ببریم؛ دشمن از اینکه ما با مظاهر مختلف فساد از جمله فساد مالی و سیاسی و…مقابله کنیم و با کسانی که در این شرایط جنگ اقتصادی سعی در تنگ کردن عرصه بر معیشت مردم دارند برخورد کنیم، ناراحت می‌شود؛ چه بسا یکی از اهداف دشمن از طراحی اغتشاشات اخیر سد کردن مسیر پیشرفت کشور بود لذا حمایت همه‌جانبه و مستمر ما از تولید داخلی و رفع موانع کسب و کار و مستغنی شدن کشور در بسیاری از عرصه‌ها، مقوله‌ای است که مطلوب دشمن نیست؛ دشمن قدم‌های بلند ما در زمینه احیای حقوق عامه را نمی‌پسندد و از جهد و کوشش ما برای تأمین امنیت سرمایه‌گذاران ناخشنود و مکدر می‌شود.

وی تاکید کرد: بنابراین ما باید برنامه‌های تحولی و اولویت‌های خود را در دستگاه قضایی با قوت و قدرت به پیش ببریم و قدر مسلم این توطئه‌های دشمنان از جمله طراحی اغتشاشات نیز ما را برای پیشرفت و تعالی مصمم‌تر می‌گرداند.

رئیس دستگاه قضا در ادامه نشست امروز با اشاره به موضوعی که در هفته گذشته مبنی بر اعلام آمادگی برای گفت‌وگو با همه گروه‌ها و جریان‌های معترض و منتقد مطرح کرده بود، به ذکر چند نکته مهم در باب این اعلام آمادگی و فراخوان پرداخت و اظهار کرد: اولاً این اعلام آمادگی برای گفت‌وگو با گروه‌ها و جریان‌های معترض و منتقد، تاکتیکی و مقطعی نیست این دعوت برای شنیدن صدای منتقد و گفتگو در ابتدای شروع کار به عنوان رییس قوه قضائیه هم اعلام شده بود و موضوعی متّخذ و برگرفته از وظایف و مسئولیت‌های ذاتی و قانونی قوه قضاییه و فرمایشات و دستورات مقام معظم رهبری است؛ کمااینکه رهبر انقلاب در حکم انتصاب اینجانب بر اهتمام جدّی به مأموریت‌های اساسی دستگاه قضا در قانون اساسی یعنی گسترش عدالت، احیاء حقوق عامّه، تأمین آزادی‌های مشروع، نظارت بر حسن اجرای قوانین، پیشگیری از وقوع جرم و نیز مبارزه‌ی قاطع با فساد ، تاکید فرمودند؛ ثانیاً این گفت‌وگو نیازمند سازوکاری با مبانی مشخص عقلانی و رعایت نزاکت و اخلاقمداری است؛ در این گفت‌وگو کسی در پی بر کرسی نشاندن نظر خود و تنازع نیست.

محسنی اژه‌ای افزود: در یک گفت‌وگو گاهی در باب مفاهیم و مصادیق و گاهی در باب اهم و مهم اختلاف‌نظر وجود دارد؛ این اعتقاد را نداریم که کار ما بدون نقد است و مدعی به نقطه مطلوب رسیدن نیز نیستیم؛ لذا از همه صاحبنظران که دارای ایده هستند برای گفت‌وگو و مفاهمه و ارائه نقطه‌نظرات و پیشنهادات در باب مسائل و مسئولیت‌های قوه قضاییه دعوت به عمل می‌آوریم؛ ما از این مهم استقبال می‌کنیم که یک فرد صاحبنظر در حوزه مبارزه با فساد، روش‌ها و راهکاری‌های کارشناسانه مدنظر خود را برای هر چه مطلوب‌تر شدن مقوله مبارزه با فساد بیان و ارائه کند؛ ما از این مهم که نخبگان حوزوی و دانشگاهی در باب تعارف و مصادیق آزادی‌های مشروع، نقطه نظرات خود را ارائه دهند، استقبال می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه در همین راستا ضمن بیان اینکه همه مسئولان ارشد دستگاه قضایی آمادگی گفت‌وگو با گروه‌ها و جریان‌های معترض و منتقد را دارند، به تماس‌ها و پیام‌های عده‌ای از اشخاص که خود را منتسب به جریان‌ها و گروه‌های مختلف می‌دانستند و متقاضی گفت‌وگو با وی بودند اشاره کرد و گفت: طبیعتاً من امکان و وقت ملاقات و گفت‌وگو با تک‌تک متقاضیان و صاحبان ایده را ندارم؛ البته طی روزهای گذشته با افراد ، نخبگان و گروه های مختلف گفتگو شده است و به طور مثال در روز پنجشنبه گذشته نیز با ۴ نفر از افراد متقاضی به نمایندگی از ۴ جریان سیاسی ، اقتصادی گفت‌وگو کردم که با توجه به محتوای پیام‌های‌شان به نظر ایده مطلوبی داشتند و نقطه‌نظرات‌شان در باب محورهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی بود، و مقرر شد طرح‌ها و ایده‌های خود را ارائه دهند.  

رئی قوه قضاییه بیان داشت: اعلام آمادگی و پیشنهاد ما برای گفت‌وگو با گروه‌ها و جریان‌های معترض و منتقد طبیعتاً مرتبط با مسائل و مسئولیت‌های قوه قضاییه است؛ با این حال ما از انجام گفت‌وگو میان بخش‌های مختلف حکومت با افراد منتقد و معترض نیز استقبال می‌کنیم.  

مقالات دیگر:وکیل صادقیه

ماجرای احیای یک پیانوی قدیمی توسط زنده‌یاد ندایی در استودیو هشت

 ماجرای احیای یک پیانوی قدیمی توسط زنده‌یاد ندایی در استودیو هشت

مدیر رادیو نمایش طی یادداشتی از سوگ زنده‌یاد امیرحسن ندایی نوشته و به ماجرای احیای یک پیانو پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن سوهانی مدیرکل هنرهای نمایشی رادیو و رادیو نمایش همزمان با خاک‌سپاری زنده‌یاد امیرحسن ندایی یادداشتی را به نگارش درآورد.

وی در این یادداشت نوشت: «حوالی غروب جمعه پاییزی 22 مهر، تماس سعید اسلام‌زاده به سوگم نشاند، خبر تلخ بود و بهت‌آور: دکتر امیرحسن ندایی پرکشید.

از نخستین بار که ایام نوجوانی با صدا و سیمایش در نقدهای سینمایی تلویزیون آشنا شدم، تا این اواخر که با «نقدآورد» رادیونمایش (برنامه تخصصی تحلیل میان‌رشته‌ای سینما از منظر علوم انسانی) همراهمان بود، خاطرش را جز به نیکی و آموزگاری نمی‌شناسم.

دانشمند بود و عمیق، فرزانه بود و فروتن، پربار بود و افتاده.

مقالات دیگر: رنگبرداری فرش

آخرین خاطره‌مان در «استودیو هشت» ارگ کهنسال رادیو، شیرین و ماندگار رقم خورد: ماجرای پیانوی بی‌نوای وزارت اطلاعات!

زبان‌بسته را از هم گسسته، له و لورده، انداخته بودند گوشه‌ای. پیانوی رویال دوپداله‌ای که در مکاتبه با شرکت سازنده‌اش پتروف روشن شد نمونه‌ای خاص است که بیش از شصت سال از عمرش می‌گذرد و از طرف دولت وقت چکسلواکی به ایران اهداء شده است. یک روز، بعد از ضبط برنامه به‌پیشنهاد دکتر ندایی نازنین بر بالینش رفتیم، چون طبیبی دلسوز و نگران، کلاویه‌هایش را نواخت و مژده داد که از پس آن‌همه جور هنوز زنده است…، از طنز ماجرا آن که علی آقا، نیروی قدیمی خدمات در حین جابه‌جایی پایه‌ها درآمد که: «عه، بدبخت شدیم، این‌جا نوشته وزارت اطلاعات!»، مرد ساده‌دل دوست‌داشتنی نمی‌دانست منظور وزارت اطلاعات و جهانگردی آن روزگار است که نقشی معادل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز ایفا می‌کرد و رادیو را هم تحت مدیریت داشت.

به هر ضرب و زور که بود سامانش دادیم.

مقالات دیگر: بسته پذیرایی مراسم ختم

حالا پیانوی پرقدمت «استودیو هشت» رادیو دوباره جان گرفته است و خوش می‌درخشد، دورش حصاری کشیدیم و شناسنامه‌ای با چند خط شرح‌حال تا بماند برای آیندگان.

هر روز که قدم به حیاط ارگ کهنسال رادیو می‌گذارم، به آینده و روند نام‌های کوچک و بزرگ می‌اندیشم و رسم روزگار، دیر یا زود ما هم خواهیم رفت، نه‌فقط از ارگ که از دنیای دون.

میراث فرهنگی اما ماندگار است؛ همان طور که یاد و خاطر دکتر امیرحسن ندایی در قلب دوستدارانش».

صفحه قبل 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 صفحه بعد